Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL denunță o nouă diversiune marca PSD-UNPR

Deputații PNL Carmen Hărău și Bogdan Țîmpău au prezentat, într-o conferință de presă referitoare la situația Complexului Energetic Hunedoara, poziția PNL privind comisia de anchetă propusă de UNPR pe această temă.

Liberalii au criticat, pe această cale, ipocrizia celor din PSD și din UNPR ai căror reprezentanți de vază din județul Hunedoara sunt primii responsabili de situația critică în care a ajuns complexul astăzi. În acest sens, PNL a anunțat că se va opune constituirii unei comisii de anchetă atât timp cât aceasta ar fi controlată de majoritatea conturată în jurul PSD-UNPR și nu ar reprezenta decât o ”mascaradă” prin care PSD va încerca să se spele politic de responsabilitate.

Ipocrizia și populismul acestor personaje politice sunt fără margini. Au ales cu nerușinare să folosească recentele evenimente din Valea Jiului ca temă de propagandă politică, evident în scop electoral. Protestele minerilor din Valea Jiului care s-au blocat în mine, precum și ale  energeticienilor de la Mintia sunt un gest de disperare. Acești oameni au ajuns la limita răbdării tocmai din cauza incompetenței managerilor girați de către PSD și UNPR. Cât de ipocrit puteți fi domnule senator Haralambie Vochițoiu atâta timp cât din funcția de președinte al UNPR Hunedoara ați sprijinit necondiționat dezinteresul PSD față de soarta miilor de hunedoreni care muncesc în cadrul Complexului Energetic Hunedoara, iar acum solicitați  înființarea unei comisii de anchetă la nivel parlamentar care controlată fiind de PSD și UNPR să vă scoată basma curată”, a declarat deputatul hunedorean Bogdan Țîmpău.

Le reamintesc acestor domni care azi se arată profund îngrijorați de soarta complexului hunedorean și a miilor de angajați din Valea Jiului, că ei au generat și au girat toată această  situație. La înființarea sa, în anul 2012, Complexul Energetic Hunedoara avea 0 datorii;  după 4 ani de conducere PSD are datorii de 1,6 miliarde de lei și popriri pe toate conturile. Aceasta este consecința unei politici de căpușare și de implementare a unor contracte comerciale proaste. Cine a săpat groapa societății hunedorene  este același PSD care azi, deghizat în UNPR, vine cu soluția salvatoare –comisie parlamentară  de anchetă.  Știu că apelul meu la responsabilitate nu va  avea niciun ecou în PSD, pentru că ei sunt obișnuiți să calce pe cadavre pentru a-și atinge scorul electoral dorit în județul Hunedoara”, a mai spus liberalul.

La rândul său, deputata Carmen Hărău a declarat că situația Complexului Energetic Hunedoara este una foarte gravă și de interes național, însă, din păcate, liderii PSD și UNPR manipulează disperarea minerilor din zonă pentru a-i face să recurgă la acțiuni greviste : ”Dl. senator Vochițoiu încearcă să arunce fumigene și să ascundă adevărații vinovați ai dezastrului de la CEH. O comisie de anchetă va deruta și mai mult, fiind o nouă diversiune marca PSD! Noi, liberalii, nu putem fi de acord cu exploatarea din punct de vedere politic a nenorocirii economice a CEH provocată de firmele puse de PSD să căpușeze această companie. Este un episod al unei politici de diversiune, de lipsă de onestitate, de lipsă de management politic și de viziune”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.