Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL depune astăzi moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Tudose

pnl.ro
pnl sigla

Liberalii vor depune vineri, la ora 12,00, la Parlament, moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Tudose, intitulată "PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă".

Moţiunea de cenzură este iniţiată de PNL împreună cu USR.

"Această moţiune este un gest de responsabilitate şi oricine spune că este inutilă şi că nu îşi atinge scopul greşeşte profund, pentru că România prosperă trebuie să fie o Românie democratică, în care Opoziţia, atunci când sesizează derapaje uriaşe ale celor de la guvernare, are ca instrument o moţiune de cenzură. Această guvernare a ratat în mai puţin de un an de zile orice promisiune din campania electorală şi din programul de guvernare, mai mult decât atât şi-a dat jos propriul Guvern. Este dispusă oricând, aşa cum am văzut, să îşi zboare şi al doilea Guvern", a declarat marţi liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan.

Citește și: Băsescu, mesaj DUR pentru Iohannis după invitaţia lui Igor Dodon - VIDEO

PMP va susţine moţiunea de cenzură propusă de PNL, însă consideră că, pentru a fi un demers serios, aceasta trebuie însoţită de o propunere alternativă pentru postul de premier în locul lui Mihai Tudose, a afirmat, marţi, preşedintele executiv al partidului, Eugen Tomac.

UDMR, prin vocea preşedintelui formaţiunii, Kelemen Hunor, a anunţat că nu va semna acest text.

''Moţiunea de cenzură este bine-venită oricând, dar, în acest moment, această moţiune de cenzură nu are o finalitate dorită, pentru că PSD şi ALDE au o majoritate stabilă, cifric. (...) Am spus alt lucru de principiu: înainte de orice dezbatere despre o astfel de aventură politică, ar trebui să ştim cine va fi propunerea lor pentru postul de premier, dacă va cădea Guvernul, programul de guvernare, direcţia în care vor să ducă ţara. Chestia aia că se va stabili după vot pe mine nu mă mulţumeşte în nici un fel. Noi nu vom semna această moţiune de cenzură", a declarat Kelemen Hunor la RFI, potrivit Agerpres.

O parte dintre deputaţii neafiliaţi grupaţi în jurul lui Daniel Constantin vor anunţa vineri, înainte de depunerea documentului în Parlament, dacă îl susţin sau nu.

La rândul său, liderul grupului parlamentar al minorităţilor naţionale, Varujan Pambuccian, a spus că deputaţii acestui grup vor analiza luni textul moţiunii de cenzură propuse de PNL, după care vor decide dacă o susţin sau nu.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.