Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL depune plângere penală împotriva unui prefect

pnl

Conducerea filialei PNL Neamţ l-a acuzat pe prefectul judeţului că răspunde la comenzile PSD şi a anunțat că va depune o plângere penală pe numele acestuia, potrivit Agerpres.

Liberalii spun că prefectul a trimis la partid o adresă oficială prin care solicită date clare dacă primarul municipiului Piatra Neamţ, Dragoş Chitic, şi mai mulţi consilieri locali şi judeţeni, s-au înscris în PNL. Cei vizaţi au devenit independenţi pe baza prevederii Ordonanţei 55 şi liberalii îl acuză pe prefect că la solicitarea PSD vrea să emită ordine de încetare a mandatelor de ales local pentru că s-ar fi înscris în PNL.

'Sunt presiuni ale PSD prin intermediul Prefecturii asupra PNL. Această tentativă de intimidare ale PSD şi prefectului Ioan Angheluţă nu vor avea niciun rezultat. Solicităm demisia imediată a prefectului Ioan Angheluţă pentru că fie nu cunoaşte legea, fie încalcă legea. Vom înainta această solicitare şi factorilor de decizie din Guvern. De asemenea, vom face plângere penală pentru abuz în serviciu împotriva prefectului. Niciodată un prefect nu a avut atribuţii de a verifica un partid politic şi este un abuz ceea ce a făcut. Este o presiune a prefectului PSD împotriva PNL', a declarat deputatul Mugur Cozmanciuc, preşedintele PNL Neamţ.

Prefectul Ioan Angheluţă a declarat, pentru AGERPRES, că nu se consideră vinovat şi că a făcut solicitarea respectivă în urma unei petiţii depusă de un cetăţean care a semnalat că mai mulţi aleşi locali independenţi s-au înscris în PNL şi astfel au încălcat legea. ''Nu am făcut altceva decât să răspund la o petiţie trimisă de un cetăţean. Eu cred că am dovedit de-a lungul timpului în activitatea mea că sunt un prefect corect', a spus Angheluţă.

Vezi si:

Razboi total in PSD. Robert Negoita, acuzat oficial ca vinde alegerile

Ce au căutat Mihai Gâdea și Alina Gorghiu în Washington. Explicațiile lui Mircea Geoană / VIDEO

Gorbaciov: 'Putin si-a tradat poporul'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.