Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL devoalează ceea ce Guvernul ascunde: 'E cea mai mică rată de colectare din 2008 încoace'

PNL

Partidul Naţional Liberal afirmă că actualul Executiv are cea mai mică rată de colectare a veniturilor la bugetul de stat din anul 2008 şi până în prezent şi consideră că "eficienţa guvernamentală" prezentată de către premierul Sorin Grindeanu şi liderul PSD, Liviu Dragnea, drept "un succes" după trei luni de mandat se "prefigurează a fi un eşec răsunător".

Potrivit unui comunicat de presă al PNL, anunţul premierului Grindeanu privind veniturile la bugetul de stat obţinute în primul trimestru din acest an demonstrează "ratarea ţintei angajate".

Citește și: Dacă avem o viață socială activă, suntem sănătoși la cap pe măsură ce îmbătrânim

"În primul rând, anunţul premierului Grindeanu potrivit căruia în primul trimestru au reuşit să obţină venituri la bugetul de stat cu doar 4 miliarde lei peste perioada similară din 2016, arată ratarea ţintei angajate în bugetul de stat, adică realizarea unui plus de 6,9 miliarde lei faţă de anul trecut. Aceasta înseamnă că Guvernul Grindeanu-Dragnea are la 3 luni cea mai mică rată de colectare a veniturilor la buget de la ieşirea României din criză", indică sursa citată.

În comunicat se mai menţionează că declaraţiile liderului PSD, Liviu Dragnea, potrivit cărora 2,97 miliarde lei din totalul veniturilor la buget din primul trimestru reprezintă veniturile din fondurile europene, "dinamitează complet ideea că Guvernul ar fi în grafic sau măcar pe aproape în privinţa colectării".

Citește și: Ce visăm sâmbătă noaptea, se împlinește: Ce se întâmplă cu celelalte vise

"De ce? Tocmai pentru că aceste fonduri UE, trecute artificial la capitolul venituri bugetare, reprezintă de fapt subvenţiile pentru agricultură, care vin automat în ţară. Diferenţa atât de mare faţă de 2016 este legată de problemele întâmpinate de fostul Guvern în prima parte a anului, dar remediate în partea a doua. Ceea ce înseamnă că anul acesta subvenţiile agricole se regăsesc în primul trimestru la venituri, dar nu se vor regăsi la acelaşi nivel şi în al doilea sau al treilea trimestru. (...) Punând deoparte subvenţiile pentru agricultură venite de la UE, constatăm că minusul de 2,9 miliarde lei faţă de angajamentul pe 2017 efectiv se dublează. Aceasta este crunta realitate pe care Dragnea &Co încearcă să o cosmetizeze: cea mai mică rată de colectare a veniturilor la buget din 2008 până în prezent", se mai arată în comunicatul transmis de Departamentul de Comunicare al PNL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.