Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL Diaspora a demarat informarea romanilor din strainatate!

PNL Diaspora a demarat informarea romanilor din strainatate cu privire la noile modalitati de vot din anul 2016

In perioada 5-7 februarie 2016, co-presedintele PNL Diaspora, dl Victor Ionescu, a efectuat o vizita de lucru in Republica Moldova. In cadrul vizitei domnia sa a avut in data de 7 februarie o intalnire si cu membri si simpatinzantii PNL din Republica Moldova. La intalnire au participat dna Lucia Gurduza, prim-vicepresedinte PNL Republica Moldova, dl Alexandru Strambeanu, coordonator regional PNL Diaspora pe zona de est, dl Alexandru Sora, co-presedintele clubului oamenilor de afaceri din PNL Diaspora si dna Viorica Vasile, consilier PNL in cadrul Consiliului Judetean Prahova.

La intalnire au fost dezbatute mai multe teme de interes pentru cetatenii romani din Republica Moldova, in mod special cele legate de modificarile legislatiei electorale.

Au fost enuntate problemele cu care cetatenii romani s-au confruntat la alegerile prezidentiale din noiembrie 2014. Dl Ionescu a explicat care sunt ultimele modificiari  legislative, respectiv cele legate de inregistrarea cetatenilor romani in registrul electoral pentru romanii din strainatate, aparitia posibilitatii de vot prin corespondenta, a votului clasic dar si a posibilitatii infiintarii unor sectii de votare in localitatile de resedinta sau apropiate.

Participantii la intalnire au solicitat sa fie transmisa la Bucuresti dorinta cetatenilor romani de a avea mai multe sectii de vot in Republica Moldova, dar si necesitatea organizarii mai bune a PNL in Republica Moldova, prin crearea organizatiilor de partid la nivel de raioane, care sa faciliteze participarea in campania electorala, cat si posibilitatea unei comunicari mai bune cu structurile ierarhice de la Bucuresti. S-a mai discutat si despre posibilitatea ca cetetanii din Republica Moldova care au domiciliul in Romania sa participe la alegerile locale.

In final, participantii la intalnire au mentionat, ca este absolut necesara intensificarea activitatii organizatiei PNL Republica Moldova, pentru a putea pregati din timp campania electorala pentru alagerile parlamentare din toamna.

BIROUL DE PRESĂ AL PNL DIASPORA

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.