Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL: Dragnea pare un El Chapo care îl ameninţă pe preşedinte în stil de America Latină

dragnea iohannis

Preşedintele PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, a declarat, vineri, că "ameninţările" liderului social-democrat, Liviu Dragnea, la adresa şefului statului, Klaus Iohannis, sunt "otrăvitoare pentru jocul politic", Dragnea părând a fi, în opinia lui Buşoi, "un El Chapo care ameninţă în stil de America Latină".

"Vreau să dau un mesaj clar din partea PNL în legătură cu presiunile şi ameninţările pe care PSD le vehiculează în spaţiul public. (...) Cred că ameninţările liderului PSD, Liviu Dragnea, la adresa preşedintelui României sunt otrăvitoare pentru jocul politic. Politica ameninţărilor şi a intimidării promovată de liderii PSD la nivel naţional şi la Primăria Generală ne aduc înapoi în anii '90. Faptul că am ajuns în România şi în Bucureşti ca un lider de partid sau ca un lider politic din administraţie să ameninţe şi să intimideze e un pas în spate foarte serios pe care îl facem şi ca dezbatere politică, dar şi ca societate.

Citește și: Mormantul lui Iisus, deschis dupa sute de ani in cadrul unei restaurari/ VIDEO

Văd că domnul Dragnea este îngrijorat că PNL, vezi Doamne, i-ar fi copiat sloganul. Nu PNL a copiat sloganul PSD. Eu cred că s-a înţeles foarte clar de ce PNL insistă că România trebuie să fie condusă de oameni cinstiţi, aşa cum este preşedintele Klaus Iohannis, aşa cum este premierul nostru desemnat Dacian Cioloş.

Dar dacă tot a venit vorba de copiere, zilele trecute am văzut o declaraţie a domnului Dragnea, privind o intenţie de a construi în Bucureşti un mare spital, iar domnul Dragnea a amintit Anadolu din Turcia. Sigur că vă aduceţi aminte ideea de a construi un mare spital este ideea PNL, filiala Bucureşti şi este ideea pe care am promovat-o şi o promovez în continuare în calitate de preşedinte PNL Bucureşti. Este adevărat că eu am dat exemplul spitalului AKH din Viena, domnul Dragnea a venit cu exemplul spitalului din Turcia care, sigur, poate fi un exemplu valabil.", a afirmat Buşoi, în cadrul unei conferinţe de presă organizate la sediul PNL.

Citește și: ȘOCANT Un rechin a mâncat o vacă / VIDEO

El a susţinut că PSD şi Liviu Dragnea refac "atmosfera de intimidare, presiune şi stăpânire", adăugând că modul în care se comportă astăzi social-democraţii aminteşte de campania prezidenţială din 2014.

"Trebuie să fie clar un lucru: jocul politic are o limită. Peste această limită intervine haosul. Agresivitatea PSD şi a lui Dragnea nu au nimic de a face cu jocul democratic. Am avut trei preşedinţi după 1990 până la Klaus Iohannis. Niciunul nu a nominalizat un premier condamnat penal. Asta nu e o dorinţă personală a preşedintelui României de a nu-l nominaliza pe Dragnea, e urmarea firească a regulilor democratice, politice, diplomatice internaţionale ca premierii să nu fie aceia care au avut condamnări penale", a spus liberalul.

Citește și: Cristian Tudor Popescu șterge pe jos cu Dacian Cioloș: Sper să rectificați. Ați mai făcut asta când ați greșit

El a mai afirmat că niciun lider politic nu a ameninţat un preşedinte sau un alt lider politic aşa cum, consideră Buşoi, o face Dragnea în cazul lui Iohannis.

"Nici domnul Ion Iliescu, nici măcar Traian Băsescu nu a fost ameninţat de vreun lider de partid în felul în care o face azi domnul Dragnea în raport cu preşedintele Klaus Iohannis. (...) Domnul Dragnea pare un El Chapo care ameninţă în stil de America Latină un preşedinte al unei ţări din UE a anului 2016. PNL îl somează pe Liviu Dragnea să înceteze cu ameninţările la adresa preşedintelui României", a declarat Cristian Buşoi.

Citește și: Cum vede Cristian Tudor Popescu meciul dintre Klaus Iohannis și Călin Popescu Tăriceanu

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.