Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL duce problema votului din Diaspora pe masa Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei

alina gorghiu semneaza

Co-preşedintele PNL Alina Gorghiu doreste sa duca problema votului din Diaspora pe masa Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) Ea va depune luni o moţiune pentru o rezoluţie referitoare la facilitarea dreptului de vot în Diaspora.

"Intitulată "Voting in Diaspora - making it real", moţiunea ridică întrebarea legitimă dacă guvernele sunt capabile să asigure respectarea drepturilor şi libertăţilor pentru cetăţenii din diaspora, în condiţiile creşterii gradului de mobilitate a cetăţenilor şi, implicit, a migraţiei în creştere. Din păcate, nu putem să nu observăm că, uneori, cetăţenii aflaţi în afara ţării lor de provenienţă întâmpină dificultăţi majore în a-şi exercita dreptul la vot, fie prin lipsa dialogului interguvernamental, fie prin lipsa unei infrastructuri corespunzătoare, fie prin urmărirea unor interese electorale ale guvernelor care organizează alegerile", susţine Alina Gorghiu, într-un comunicat de presa.

În context, Gorghiu afirmă că pentru PNL"introducerea votului prin corespondenţă în legislaţia electorală reprezintă prioritatea zero". "Preocuparea noastră pentru asigurarea unor condiţii echitabile de vot pentru românii din străinătate s-a manifestat încă de anul trecut, când parlamentarii liberali au depus o iniţiativă legislativă pe această temă, iar discuţiile actuale pentru constituirea unui Cod electoral unitar şi coerent reprezintă un bun prilej pentru introducerea votului prin corespondenţă", precizează liderul liberal.

Deputatul PNL Alina Gorghiu face parte din Delegaţia Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei.

Moţiunea pentru rezoluţie se depune cu semnăturile a cel puţin 20 de membri ai Adunării din cel puţin cinci delegaţii naţionale. Rezoluţiile reprezintă decizii ale APCE asupra unor chestiuni pe care Adunarea este abilitată să se pronunţe.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.