Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL face precizări despre candidații la locale: Cum arată primarul liberal

vasile blaga

Copreședintele PNL, Vasile Blaga, a explicat, la Realitatea TV, că toți candidații Partidului Național Liberal pentru alegerile locale din acest an, "de la cele mai mici comune la cele mai mari orașe", au fost aleși în urma efectuării unor analize sociologice, chiar dacă acest lucru "i-a deranjat pe unii".

Totodată, Vasile Blaga a susținut că în cazul PNL, dacă unul dintre candidați ajunge să fie urmărit penal pentru fapte de corupție, acesta nu mai poate concura la alegerile locale. "Așa cum am spus mereu, nu este dreptul nostru ca oameni politici să ne pronunțăm în dosare. Țoți milităm pentru o independență a justiției, iar legea trebui să-și facă datoria indiferent despre cine este vorba. Nu stiu care sunt criteriile de integritate la PSD, dar în situația noastră, când colegi de-ai noștri sunt urmăriți penal pentru corupție, nu mai candidează. Totodată, un partid care își face socotelile că DNA ar putea să-i rezolve probemele electorale, gresește", a explicat copreședintele liberalilor.

Citeşte şi: Ion Ţiriac recunoaște că are legături în Panama: Ce detalii oferă miliardarul

Potrivit acestuia, atuul PNL vine cu nume sonore la alegerile locale, incluzând atât primari în funcție care sunt apreciați de cetățeni, cât și oameni noi, dar cunoscuți de locuitorii orașului pentru care candidează. "Avem atâția primari în funcție care au performat. De exemplu la Timișoara îl avem pe domnul Robu, la Cluj pe domnul Boc, la Arad pe domnul Falcă și așa mai departe. Ei sunt foarte cunoscuți pentru că și-au făcut datoria față de cei care i-au ales. Au o apreciere pozitivă din partea cetățenilor. Asta nu înseamnă că oamenii noi cu care venim nu sunt serioși. La Craiova, de exemplu, candidăm cu un mare sportiv, domnul Badea, la Constanța cu domnul Vergil Chițac, rectorul Academiei Navale Mircea cel Bătrân, la Iași cu Marius Bodea, care este directorul aeroportului. Iată, oameni foarte serioși", a spus Blaga. "La București, de asemena, sunt oameni cunoscuți. Domnul Popescu a candidat independent în trecut și a luat peste 20%. În Sectorul 1 n-ați auzit de domnul Nazare? A fos ministrul Transporturilor. Iată, oameni foarte cunoscuți. Am efectuat sondaje, altfel nu am fi candidat cu ei. Am avut în fiecare sector analize și am ajuns la astfel de candidați. Analize sociologice, așa am stabilit candiații de la cele mai mici comune la cele mai mari orașe", a continuat copreședintele PNL.

Citeşte şi: Ion Ţiriac, dezvăluiri dureroase despre România: 'Am plâns cu Băsescu'

În ceea ce privește Primăria Capitalei, liberalul a explicat că, potrivit analizelor sociologice, Ludovic Orban este cea mai bună variantă. Totodată, copreședintele PNL a negat faptul că Orban ar putea fi înlocuit cu Nicușor Dan, candidat independent la PMB. "Orban este cea mai bună soluție a PNL la Primăria Municipiului București, asta a reieșit din analizele pe care le-am făcut. Ba mai mult, văzând potențialul domnului Orban, domnul Bușoi a spus că mergem mai departe cu el, iar acum face parte din echipa de campanie a dânsului. Ludovic Orban niciodată nu va fi înlocuit cu Nicușor Dan, așa cum s-a auzit în spațiul public. Nicușor Dan își dă seama ca nu are nicio șansă să câștige Primăria Capitalei și de aceea lansează astfel de speculații în spațiul public. Oricare vot din București care nu se va îndrepta înspre candidatul PNL va fi indirect în favoarea PSD-ului. Pentru că lupta se dă între PNL și PSD. Potențialul dreptei este enorm în București, mult mai mare al PSD-ului, asta e clar", a conchis Vasile Blaga.

Citește și: Primele imagini cu unul dintre spionii care au terorizat-o pe Laura Codruţa Kovesi / FOTO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.