Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL: Guvernul Ponta, contract cu firma fostului premier britanic Tony Blair

ponta blair

PNL îşi lansează sâmbătă, la Consiliul Naţional, programul de guvernare. Potrivit documentului, una dintre structurile Guvernului Ponta este coordonată de firma de consultanţă a fostului premier al Marii Britanii Tony Blair.

Vezi şi: Tony Blair, acuzat că are contracte cu Guvernul român

Astfel, Tony Blair Associates ar gestiona o unitate de coordonare (Delivery Unit) lansată de Secretariatul General al Guvernului. Potrivit HotNews.ro, în documentul PNL, la capitolul dedicat "Grupurilor strategice la nivelul guvernului" se arată că "unităţile de coordonare sunt blocate de interese politice şi lipsă de coordonare".

Tony Blair şi Victor Ponta au o relaţie apropiată, premierul român declarând că ex-premierul britanic îi dă sfaturi. Presa britanică a scris şi despre un contract de consultanţă între firma lui Blair şi Guvernul român, dar ambele instituţii au respins informaţia.

Vezi şi: SURSE Victor Ponta, întâlnire secretă cu Tony Blair la Guvern

În iunie 2014, Financial Times scria că Tony Blair are contracte de guvernanţă (consiliere pentru autorităţi publice) în România, citând un apropiat al fostului premier britanic. Ajutorul lui Blair, care nu este numit în articol, a mai spus că Blair şi-ar putea deschide un birou în Abu Dhabi pentru a gestiona contractele existente din România şi Kazahstan.

Blair i l-a prezentat lui Barack Obama pe premierul român Victor Ponta ca "un posibil viitor client". Întîlnirea Blair - Obama - Ponta a avut loc la ceremonia dedicată lui Nelson Mandela de la Johannesburg.

Ultima vizită a lui Blair în România a fost în februarie 2015, când a discutat la Palatul Victoria cu Victor Ponta. Anterior au avut loc mai multe întâlniri între cei doi, în 2013 şi 2014.

Vezi şi: Sfatul de AUR dat de Tony Blair camaradului Victor Ponta

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.