Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL îl dă în judecată pe Victor Ponta

ponta ganditor

Liberalii sunt deciși să meargă până la capăt, în războiul alegerilor parțiale cu premierul Victor Ponta. După ce l-a dat în judecată la Cluj, co-președintele PNL Cluj, Mihai Seplecan, își îndeamnă toți colegii să-i urmeze exemplul, în localitățile unde sunt vacante posturi de aleși locali.

”Premierul Victor Viorel Ponta ne dovedește zilnic că pentru el Legea se aplică în funcție de majoritatea politică pe care crede că o mai deține și în funcție de interesele personale și de grup ale acesteia. I s-a cerut să aplice Legea Administrației publice locale și să declanșeze alegeri anticipate acolo unde se impune. A tărăgănat până când am fot nevoiți, cel puțin la Cluj, să îl acționăm în judecată în contenciosul administrativ și să-i depunem o plângere penală pentru abuz în serviciu.

Am cerut tuturor celor din alte zone ale țării care se află în aceeași situație să procedeze după cum am făcut noi la Cluj, iar premierul Victor Viorel Ponta a catadicsit să ceară negocieri cu PNL pe ceea ce stabilește Legea. Pentru domnia sa prevederile Legii sunt negociabile, domnia sa este mai egal ca restul românilor în fața Justiției. El trebuie “să vorbească”cu noi, Opoziția, “să rezolve” prevederile Legii “prin dialog".

Consecvent modului său de a acționa prin fugă de răspundere și aruncând vina pe alții, premierul Victor Viorel Ponta a declarat sâmbătă că “alegerile nu pot fi organizate pe motiv că actualul sistem electoral nu este agreat de liberali”. Nici măcar beția de putere nu justifică o astfel de minciună. Dacă nu ar fi tragic cum trepădușii lui Ponta din teritoriu încă nu s-au trezit la realitate, ar fi chiar de râs cum și-au însușit rapid minciunile șefului. Și Remus Lăpuşan, președintele PSD Cluj, confirmă faptul că social-democraţii nu au niciun chef să respecte legea. Confirmă că numai calculul rece al sondajelor de opinie îi mână pe cei de la PSD în lupta politică – nu organizează alegeri, că “liberalii stau mai bine în sondaje”. Asta îmi confirmă faptul că am avut dreptate să afirm că numai politicianismul ieftin și cârdășia prefectului cu PSD Cluj au dus la situațiile în care am fost împiedicat să-mi exercit mandatul la conducerea Consiliului Județean Cluj.

Minciunile lui Ponta sunt cu atât mai evidente cu cât încearcă să manipuleze ieftin opinia publică prin susțineri conform cărora zilnic se vacantează câte un loc eligibil în administrația publică locală. Fiecare situație are specificitatea ei și existența unui caz dintr-un județ nu are nimic de a face cu respectarea legii într-un alt județ – singurul fir roșu fiind faptul că trebuie respectat termenul limită dat de Legea administrației publice locale. Victor Viorel Ponta are obligația de a respecta legea în județe aflate în situația Clujului în care termenul limită a fost depășit în mod ilegal – motiv pentru care s-a și ales cu un denunț penal – care denunț, s-ar putea repeta pentru fiecare situație în parte pentru care alege să nu respecte legea. Căci fiecare situație are specificitatea ei, este singulară și nu poate fi tratată la grămadă așa cum încearcă Victor Ponta în mod mincinos să se justifice. În Cluj putea să organizeze alegerile anticipate pentru șeia CJ odată cu turul II al alegerilor prezidențiale – scutea bugetul de niște cheltuieli substanțiale.

Asemenea aroganțe și un astfel de abuz nu se pot penaliza decât într-un singur mod: prin demisia Premierului Victor Viorel Ponta. Ori crează premisele organizării alegerilor parțiale acolo unde legea o impune, ori pleacă. Să nu mai aștepte până când abuzul în funcție îi va fi penalizat de către organele competente ale statului”, susține Seplecan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.