Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL, în epoca post-Blaga: Noua eminență cenușie a partidului face primele anunțuri

pnl

PNL intră într-o nouă epocă odată cu ieșirea din scenă a lui Vasile Blaga, cel care era un adevărat factotum al bătăliilor electorale ale fostului PDL și, ulterior, al noului PNL. În ședința de sâmbătă, Alina Gorghiu l-a propus pe primarul Aradului în funcția de coordonator al campaniei electorale. Gheorghe Falcă nu nimerește într-un context foarte favorabil. Cu tensiuni între taberele din partid și cu sondaje care arată că PNL trebuie să recupereze multe procente pentru a ajunge la guvernare, noua stea de la „centrul” PNL riscă să se transforme într-un meteorit.

Vezi și: SONDAJ Răsturnare de situaţie înaintea alegerilor parlamentare: Partid surpriză în Parlament

"Este un om cu experienţă, cu rezultate, care s-a implicat şi a demonstrat că se pot obţine rezultate", a explicat vicepreședintele Raluca Turcan decizia. La alegerile locale, coordonatori oficiali ai campaniei au fost Alina Gorghiu și Vasile Blaga, iar titlul de „șef al campaniei electorale” a fost „luat” de Ilie Bolojan, secretarul general al PNL. Acesta din urmă a avut însă parte de critici după rezultatele alegerilor, fiind acuzat că nu s-a implicat suficient în campania de la nivel național, fiind mai degrabă ocupat cu propria campanie de la Oradea. Noul coordonator de campanie este și el primar, însă înaintea alagerilor anunță că va fi edil „la fără frecvență”. „O să-mi iau și concediu și o să încerc să le îmbin”, a precizat Falcă, pentru stiripesurse.ro.

Vezi și: SURSE - Omul din umbră care a impus-o pe Alina Gorghiu unic președinte al PNL

Gheorghe Falcă nu a fost prezent la ședința în care a fost propus în funcție, însă a fost informat despre intenția Alinei Gorghiu. Numirea se va oficializa în ședința BPN de marți, iar Falcă promite că va respecta moștenirea lăsată de Blaga. „Continuăm ce am început în urmă cu trei săptămâni. Nu se schimbă strategia de campanie”, a declarat primarul Aradului. Afirmația acestuia se vrea și o garanție pentru tabăra PDL și noul PNL că înțelegerile recente încheiate sub oblăduirea lui Blaga. „Se va continua pe aceeași procedură”, dă asigurări noul coordonator al campaniei.

Vezi și: Alina Gorghiu ACUZĂ Ungaria, după referendum în cazul refugiaților: Este dovadă de POPULISM

Ajuns într-o poziție-cheie la vârful partidului (așa cum își dorea de mai mult timp, potrivit unor surse din PNL), Gheorghe Falcă se anunță o prezență discretă, o adevărată eminență cenușie. „Oamenii care conduc campaniile trebuie să stea acolo discreți”, afirmă primarul Aradului. Cât despre eticheta de „finul lui Băsescu”, Falcă se jură că nu va avea nicio relevanță în stabilirea strategiilor PNL. „Nu a avut niciodată relevanță. Una-i una, alta-i alta. Așa a fost întotdeauna”, a mai declarat Gheorghe Falcă, pentru stiripesurse.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.