Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL: înapoi în epoca Băsescu!

pnl cotroceni gorghiu blaga

Finalul anului 2015 a fost marcat de cea mai mare tragedie din istoria recentă a României, incediul din clubul Colectiv. În acest context, realitatea politică și socială a României s-a schimbat drastic. A căzut guvernul Ponta, fiind înlocuit de un guvern apolitic, ”tehnocrat” iar clasa politică a fost trecută în plan secund.

Începutul anului 2016 trebuia consacrat închiderii rănilor și aplanării conflictelor dintre societatea civilă și clasa politică pe cale democratică, ținând cont că în acest an au loc atât alegeri locale cât și parlamentare. PNL preferă în schimb să forțeze guvernul apolitic, de tehnocrați, să ia o decizie pur politică, care va afecta drastic anul electoral 2016. Practic, PNL încearcă, prin orice mijloace, să obțină un avantaj în vederea alegerilor, chiar dacă asta înseamnă se decredibilizeze și mai mult clasa politică. Aceasta este cheia în care trebuie citi efortul PNL de a organiza alegeri în două tururi.

Se pare că Partidul Național Liberal nu înțeles nimic din protestele din noiembrie 2015, nu au înțeles că interesul politic nu trebuie să primeze în fața politicilor pentru populație și că circul televizat și schimbarea regulilor în timpul jocului nu se mai după epoca Băsescu.

Asistăm acum la o sforțare a liberalilor pe toate planurilor pentru a impune alegerea primarilor în două tururi. Marea problemă a acestei inițiative este însă că schimbările pentru legile electorale nu se pot face în an electoral, regulile jocului nu se pot schimba în funcție de interesul unui partid. E adevărat, gașca PDL-istă din noul PNL este adepta acestor jocuri, manevrele lui Băsescu fiind de notorietate, iar ei acum nu fac decât să pună în practică ce au învațat de la șeful lor.

Liderii PNL au văzut sondajele, au văzut că nici măcar la București nu câștigă și au ajuns la concluzia că pot forța în mod grosolan legea, mai ales că legea românească este obișnuită să fie împinsă la limită.

Cel mai probabil, liberalii vor fi sancționați la vot pentru aceste derapaje, mai ales că, indiferent de numărul tururilor de scrutin, românii sunt sătui de circ televizat iar Alina Gorghiu și Vasile Blaga par a avea asta în programul electoral pentru 2016.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.