Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL, ingrijorat de criza din Moldova. Liberalii se ofera sa le acorde sprijin

sigla pnl

Secretarul executiv al PNL, Radu Carp precizeaza ca PNL urmăreşte cu îngrijorarea criza politică din Republica Moldova şi consideră necesară formarea cât mai urgentă a unui guvern care să adopte reformele necesare continuării parcursului european. Liberalii se ofera sa acorde sprijin fortelor politice din Moldova.

"Partidul Naţional Liberal urmăreşte cu profundă îngrijorare situaţia politică de la Chişinău şi îndeosebi evenimentele care s-au succedat de la desemnarea în calitate de premier a domnului Ion Sturza. Programul de guvernare care ar fi trebuit să fie astăzi discutat în Parlamentul Republicii Moldova, dar nu s-a reuşit datorită boicotării şedinţei şi neîntrunirii cvorumului necesar ar fi fost cea mai bună opţiune pentru Republica Moldova. Acest program de guvernare sublinia voinţa de a pune în aplicare prevederile Acordului de Asociere la Uniunea Europeană, conţinea măsuri ferme anti-corupţie şi accentua importanţa parteneriatului strategic dintre Republica Moldova şi România.

Ne exprimăm speranţa că următoarea nominalizare ce va fi făcută de Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, va întruni majoritatea necesară în Parlament, în caz contrar fiind declanşată procedura alegerilor anticipate. În Republica Moldova prioritatea o reprezintă formarea unui guvern legitim, cu sprijin parlamentar transparent, este nevoie de soluţii pentru ieşirea din situaţia grea a economiei şi de stabilitate politică, nu de alegeri anticipate, aflându-ne în acest moment la doar un an de la precedentele alegeri parlamentare.

PNL îşi oferă sprijinul tuturor forţelor politice din Republica Moldova care susţin continuarea reformelor economice, anti-corupţie, ancorarea pe drumul europenizării şi care doresc soluţii pentru rezolvarea actualei crize politice de la Chişinău, prin disponibilitatea de a iniţia orice formă de dialog care ar putea duce la acest obiectiv" precizeaza secretarul executiv al PNL, Radu Carp.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.