Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL îşi cheamă adversarii la discuţii. Temele propuse - VIDEO

alina gorghiu vasile blaga

După ce au călcat pe bec şi s-au văzut prinşi între Preşedinţie şi PSD în conflictul noului Cod Fiscal, liberalii vor consens pe temele politice majore. Astfel, corepreşedintele PNL Alina Gorghiu cheamă liderii partidelor politice la discuţii, după modelul practicat de preşedinte. Scopul: punerea în practică a promisiunii lui Iohannis - un alt tip de politică.

"PNL a pornit de la premisa că românii au nevoie de o nouă abordare politică, una care să nu pună ciclic în pericol nici stabilitatea economică, nici cea socială şi nici cea democratică a României. Este necesar ca toţi oamenii politici din România să ofere publicului un alt timp de discurs şi o altă manieră de acţiune. Din aceste motive, PNL propune astăzi câteva teme de discuţie care pot fi tratate în mare măsură nepartizan şi care, în opinia noastră, pot face obiectul unui consens şi pe principii şi reguli cu unicul scop de a furniza României stabilitate şi predictibilitate în politicile publice:

1. Stabilitatea macroeconimică a României. Fie că vorbim de noul Cod Fiscal sau noua lege a salarizării sectorului de stat.

2. Absorbţia fondurilor europene.

3. Dezvoltarea infrastructurii şi investiţiile publice.

4. Reforma administraţiei publice.

5. Aderarea la spaţiul Schengen.

6. Pregătirea agendei pentru preluarea în 2019 a preşedinţie Consiliului UE", a declarat Alina Gorghiu.

Potrivit copreşedinţilor PNL, aceste consultări nu ar "fura" din atribuţiunile preşedintelui Iohannis, nici nu ar însemna un compromis sau o înţelegere ascunsă cu PSD. De altfel, Alina Gorghiu a ţinut să precizeze: "Sub mandatul nostru, PNL şi PSD nu vor mai face niciodată alianţe politice."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.