Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL, luat la control. Solicitarea AEP care ia în balon liderii de filiale. Bolojan pus la zid?

pnl

În PNL e  fierbere mare şi nu doar  din cauza  mizei  care se va juca la Congresul din vară. În  timp ce  PSD şi-a rezolvat cea mai mare parte a problemelor financiare, cumpărându-şi până şi sediul  central  din Kiseleff,  liberalii înnoată cu greu  prin datoriile  istorice, iar recentele cheltuieli făcute pentru campania  la parlamentare sunt departe de a fi decontate. Recent,  o decizie luată în BPN a pus paie pe foc, iar  o adresă trimisă de AEP conducerii liberale a iritat şi mai mult  nervii deja mult încercaţi ai parlamentarilor  şi liderilor de filiale liberali.

SONDAJ - Topul încredererii în personalități. Grindeanu, peste Iohannis. Kovesi pe locul 8

În prezent,  PNL are datorii istorice de campanie  din care a achitat  numai puţin peste un milion de euro.  A  obţinut  o reeşalonare a acestor datorii, aşa că problema nu este una  foarte presantă.  Măsuri pentru a a sigura noi resurse  au fost deja luate - anual,  fiecare ales local sau parlamentar  trebuie să dea o indemnizaţie lunară drept  cotizaţie la partid. Mai mult,  şefii de filiale şi alţi liberali cu funcţii  politice de conducere la nivel local sau în BPN   se  văd  obligaţi să achite cotizaţiile restante  dacă vor să candideze la vreo funcţie în conferinţele judeţene care vor urma sau la viitorul Congres din  iunie, susţin surse din PNL.

În schimb,  cei  care au  făcut  împrumuturi la bănci pentru  a contribui la efortul de campanie, în special  cei care au candidat la  alegerile parlamentare, îşi vor  acum banii înapoi.  Iar decontarea lor integrală întârzie să se facă de către oficialii AEP, de vreme ce  aceştia  au  găsit nereguli în  documentele justificative  trimise de  fost conducere PNL acestei instituţii, ne-au dezvăluit sursele citate.

În special,  cei aproape 400.000 de euro plătiţi firmei lui Felix Tătaru, GMP, pentru serviciile de  consultanţă prestate în campanie, riscă  să nu mai  fie returnaţi niciodată de  AEP. Peste 20 de filiale judeţene au contribuit la plata acestui onorariu. Unele din ele, precum PNL Dolj ar fi achitat 60 000 de euro, iar PNL Suceava 50 000 de euro.  Pentru aceşti bani, GMP a făcut campanie mai mult la nivel naţional. Drept urmare, şi documentele justificative  privesc  mai mult serviciile oferite în acest scop şi nu sunt defalcate detaliat pe munca  prestată în fiecare judeţ,  ne-au explicat sursele ciotate.

Crin Antonescu DEZVĂLUIE SECRETELE dintre Victor Ponta și Liviu Dragnea: Cine NU a spus adevărul

Acum în lipsa unor documente justificative clare, care să prevadă negru pe alb serviciile prestate de această firmă la nivelul fiecărui judeţ,  aceste filiale riscă să rămînă cu  buza umflată. Şi nu doar atât. AEP a  remis  o adresă conducerii PNL prin care  îi solicită acesteia  să-i remită datele cu privire la  codul unic de înregistrare al  fiecărei  organizaţii judeţene, dar şi  informaţiile  cu caracter personal ale  tuturor liderilor de  filiale  judeţene,  cu CNP, serie, număr de  buletin, numele  părinţilor şi alte date ce se pot regăsi  în fiecare carte de identitate. Conducerea PNL trebuie să trimită  aceste date în termen de cel mult 15 zile de la data primirii  acestei solicitări.

Vezi in link solicitarea AEP!

Potrivit legii privind  finanţarea partidelor, "AEP poate  verifica  legalitatea veniturilor şi cheltuielilor partidelor politice şi poate  solicita documente şi informaţii de la persoanele fizice şi juridice care au prestat  servicii gratuit sau contracost partidelor politice, precum şi de la orice instituţie publică".

Pentru  liberali, solicitarea  AEP i-a  făcut  din nou să se întoarcă spre Ilie Bolojan, fostul secretar  general al partidului, cel care, susţin  ei, a gestionat problema plăţilor  la ultima  campanie  parlamentară.

"Atunci ne  suna şi de  5 ori pe zi să  ne ceară bani pentru cheltuieliele de campanie şi să se asigure  că i-am trimis. Acum noi riscăm  amenzi din partea AEP pentru modul în care aceste plăţi se regăsesc în evidenţele contabile şi în alte documente justificative, iar pe Bolojan nici măcar la telefon nu-l mai găseşti. Nimeni nu ştie  ce s-a trimis până acum la AEP, ce a trimis GMP la rândul său.  Ca să nu mai vorbim  de decontarea banilor pe care i-am scos din buzunar pentru Felix Tătaru şi Cioloş.  Dacă AEP  ve veni  să ne amendeze şi  va refuza să ne dea banii înapoi,  noi vom cere sancţionarea lui Bolojan", ne-a declarat unul din liderii de filiale păgubiţi,  care nu a exclus chiar să ceară excluderea  fostului secretar general din partid.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.