Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL mai pierde un război cu PSD în Camera Deputaților

PNL vrea cât mai repede să doboare Guvernul Victor Ponta și pregătește o moțiune de cenzură. Până atunci, liberalii duc bătălii mărunte, însă pe ultima au pierdut-o. Plenul Camerei Deputaţilor a respins miercuri moţiunea simplă "PSD guvernează la negru - Totul pentru PSD, nimic pentru cetăţean", iniţiată de PNL, adresată ministrului Muncii, Rovana Plumb, cu 192 de voturi împotrivă, 111 voturi pentru şi 20 de abţineri.

Textul moţiunii vizează desfiinţarea prin OUG 86/2014 a Inspecţiei Muncii şi a Agenţiei de Plăţi şi Inspecţie Socială, în locul acestora urmând să fie formată, prin comasare, Agenţia Naţională pentru Inspecţia Muncii şi Securitate Socială.

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a declarat la dezbateri că afirmaţiile semnatarilor moţiunii sunt nefondate, adăugând că moţiunea "nu are obiect" pentru că Inspecţia Muncii şi Agenţia de Plăţi şi Inspecţie Socială nu se desfiinţează.

Ea a menţionat că această reorganizare înseamnă întărirea capacităţii de control şi conferirea unei autorităţi sporite inspectorilor care vor avea atribuţii şi drepturi mult mai bine conturate pentru exercitarea funcţiei. Angajaţii din instituţiile supuse procesului de reorganizare nu îşi pierd locurile de muncă, a punctat Rovana Plumb.

Moţiunea a fost dezbătută în şedinţa de plen de săptămâna trecută.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.