Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL, patru mandate de deputat şi unul de senator, PSD, unul de deputat şi unul de senator în Alba

inquamphotos.com / Octav Ganea
alegeri vot stampila

Liberalii din Alba au câştigat patru mandate de deputat în urma alegerilor parlamentare de duminică, iar social-democraţii un mandat, cele două partide împărţindu-şi, de asemenea, cele două mandate de senator.

Preşedintele Biroului Electoral de Circumscripţie Nr.1 Alba, Daniela Gaşpar, a declarat, joi, că Partidul Naţional Liberal a obţinut un mandat de senator şi patru de deputat, iar Partidul Social Democrat un mandat de senator şi unul de deputat. Astfel, noii senatori de Alba sunt liberalul Alexandru Pereş, care este la al şaselea mandat de parlamentar, şi social-democratul Daniel Breaz, rectorul Universităţii '1 Decembrie 1918' Alba Iulia.

Diferenţa dintre PNL şi PSD a fost, la Senat, de doar 59 de voturi. PNL a obţinut 36,92% din voturile valabil exprimate, iar PSD 36,87%, diferenţa dintre cele două partide fiind de 0,05%. Noii deputaţi liberali de Alba sunt Florin Roman, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, Corneliu Olar, fost deputat între 2008 şi 2012 şi primar al comunei Horea, Claudiu Răcuci, un om de afaceri din Blaj, şi Sorin Bumb, fost administrator public al judeţului Alba, conform Agerpres.

Singurul deputat social-democrat este liderul organizaţiei judeţene Alba a PSD, Ioan Dîrzu, care obţine al doilea mandat de parlamentar. În Alba, PNL a câştigat patru din cele cinci mandate de deputat cu toate că diferenţa la voturi faţă de PSD a fost de doar 1.680. La Camera Deputaţilor, PNL a înregistrat un rezultat de 37,07%, iar PSD de 35,69%, diferenţa dintre cele două fiind de 1,38%.

Din numărul total de alegători înscrişi pe liste - 314.514 - au fost prezenţi la vot 125.060, ceea ce înseamnă o prezenţă de 39,76%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.