Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL: Ponta îl apără pe Nichita pentru că a fost ofiţer acoperit

ponta ganditor

După ce a afirmat că nu înţelege de ce Gheorghe Nichita, primarul Iaşului, ar trebui arestat preventiv, deşi a folosit poliţia locală pentru a-şi spiona iubita, premierul Victor Ponta este atacat în valuri. După Alina Gorghiu, şi deputatul PNL Ovidiu Raeţchi vine cu o explicaţie dură: atitudinea lui Ponta se explică prin faptul că acesta a fost ofiţer acoperit al SIE pe vremea când era procuror.

"Fiind mirat că pentru folosirea poliției publice pentru spionaj privat poți fi arestat preventiv — cazul ilustrului primar de Iași, Gheorghe Nichita — premierul Victor Ponta nu doar că își apără, din nou, colegii de partid certați cu legea, dar ne oferă și indicii importante în privința dublului său trecut profesional. Până la urmă, și despre Victor Ponta se spune că a fost ofițer acoperit al SIE pe vremea când era și magistrat, comițând astfel o ilegalitate, și poate de aceea nu vede nicio problemă în faptul că Nichita își teroriza apropiații, punându-i pe cei de la poliția locală să-i urmărească. De fapt, mă aștept ca în curând, premierul să găsească scuze pentru toate infracțiunile comise de colegii săi de partid. În același timp, este foarte grav că Ponta pretinde că nu este nicio problemă în faptul că Nichita folosea o instituție locală pentru un interes personal. Dar și acest lucru devine de înțeles, în condițiile în care și Ponta este acuzat că folosește în interesul său și pentru sancționarea adversarilor politici atât Corpul de Control al Primului-Ministru, dar și ANAF", afirmă deputatul Raeţchi.

Ovidiu Raețchi îl acuză pe Ponta de o serie de minciuni în interviul acordat B1 TV şi difuzat sâmbătă seara, amintind că liderul PSD promitea că parlamentarii social-democraţi care votează împotriva ridicării imunităţii vor di sancţionaţi. "Între timp s-a răzgândit, spunând că fiecare votează cum își dorește și că nu există sancțiuni pe linie de partid. A pretins că fiind plecat din țară nu știa de schimbarea șefului ICR, așa cum a pretins că nu știa nici de Marțea Neagră din 2013 pentru că atunci nu era în România. A continuat cu minciuna că scăderea TVA la alimente va conduce nu doar la scăderea prețurilor, dar și la scăderea evaziunii fiscale", mai spune Ovidiu Raeţchi, care concluzionează că Ponta nu a învăţat nimic din înfrângerea de la alegerile prezidenţiale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.