Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL: Ponta s-a folosit de MAE și Departamentul pentru Românii de Pretutindeni în campania electorală

Purtătorul de cuvânt al PNL, Alina Gorghiu, susține că premierul Victor Ponta, candidatul PSD-PC-UNPR la prezidențiale, "i-a sfidat" pe românii din Italia și Spania și s-a folosit de Ministerul Afacerilor Externe și Departamentul pentru Românii de Pretutindeni în campania electorală.

"Alianța Creștin-Liberală dezaprobă maniera zeflemitoare și complet lipsită de respect în care Victor Ponta i-a tratat pe românii din diaspora pe care i-a întâlnit la sfârșitul săptămânii trecute la Torino și Madrid. Constat cu regret că Victor Ponta nu are nici cea mai mică intenție de a-i aduce pe românii care muncesc în străinătate înapoi acasă. Marea unire de care vorbește prezidențiabilul PSD este, în fapt, marea dezbinare la care îndeamnă Victor Ponta prin atitudinea sfidătoare la adresa românilor din afara granițelor. Cum își imaginează oare candidatul PSD la Președinția României că îi poate convinge pe cei din diaspora să revină în țară cu avertismente de genul Pregătiți-vă portofelul pentru a achita nota de plată a unei guvernări incompetente!?", spune Gorghiu într-un comunicat.

În opinia sa, Ponta "s-a folosit" de Ministerul Afacerilor Externe și Departamentul pentru Românii de Pretutindeni în campania electorală.

"Incapabil să ofere soluții la problemele semnalate de oamenii cu care s-a întâlnit în Italia și Spania, Victor Ponta a făcut ce știe el mai bine: i-a sfidat. Și nu oricum, ci pe banii românilor. Pentru plimbarea sa electorală, premierul — candidat Victor Ponta s-a folosit de aparatul guvernamental pentru a strânge voturi de la românii din Italia și Spania. Ministerul Afacerilor Externe și Departamentul pentru Românii de Pretutindeni i-au asigurat prezidențiabilului PSD toate condițiile necesare pentru buna desfășurare a campaniei sale electorale", arată deputatul PNL.

Spre deosebire de Ponta, candidatul ACL, Klaus Iohannis, este preocupat de situația românilor din Diaspora, adaugă liberala.

"Cred însă că românii din afara granițelor știu la ce pericol va fi expusă România dacă va ajunge să fie condusă de un președinte ca Victor Ponta și vor sancționa la urne încercarea acestuia de a ajunge la Palatul Cotroceni. Spre deosebire de Victor Ponta, candidatul Alianței Creștin-Liberale, Klaus Iohannis, este preocupat de situația românilor din diasporă. Una dintre primele măsuri pe care le va adopta în calitate de președinte al României va fi crearea unui Consiliu Consultativ format din reprezentanții comunităților de români de peste graniță. Acest Consiliu va trebui să constituie cadrul în care vor fi dezbătute temele ce preocupă românii din afara granițelor și armonizate pozițiile instituțiilor", menționează Gorghiu.

Ea precizează că statul român are datoria de a lua toate măsurile necesare pentru ca milioanele de români care muncesc și trăiesc în afara granițelor să aibă toate condițiile pentru a-și exercita dreptul fundamental la vot și reamintește în acest sens că ACL a depus proiectul votului prin corespondență, care, în condițiile asigurării unei depline securități, permite tuturor conaționalilor să-și exprime opțiunea electorală.

Agerpres

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.