Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL, reacție virulentă la adresa Avocatului Poporului

PNL

Alianţa Creştin-Liberală constată că Avocatului Poporului, domnului Victor Ciorbea, i-a trebuit mai bine de o lună jumătate să se trezească din amorţire şi să dea un răspuns la numeroasele solicitări de sesizare a Curţii Constituţionale cu privire la Ordonanţa de Urgenţă 55/ 2014 privind migraţia aleşilor locali, spune purtătorul de cuvânt al PNL, Alina Gorghiu.

Citește și: EXCLUSIV - Ludovic Orban, atac INCENDIAR la Avocatul Poporului

''Astăzi, 18 octombrie, Avocatul Poporului sfidează întreaga societate românească, nemulţumită de ordonanţa lui Victor Ponta, transmiţând un comunicat de presă prin care îşi declină competenţa. Răspunsul lui Victor Ciorbea nu e sfidător doar la adresa Parlamentului României, ci mai ales la adresa fiecărui cetăţean care îl plăteşte să stea în funcţie şi care teoretic ar trebui să aibă garanţia că există o instituţie, singura de altfel, care poate să atace ordonanţele de urgenţă abuzive ale Guvernului. Dacă domnul Ciorbea ne dă răspunsul absolut năucitor potrivit căruia instituţia pe care o conduce nu poate ataca actele emise de Executiv şi că Parlamentul ar trebui să se ocupe cu acest lucru, ne întrebăm atunci pentru ce mai este plătit Avocatul Poporului dacă refuză să-şi exercite atribuţiile? Cu regret spun că mi-e ruşine că domnul Ciorbea a ajuns să nu mai respecte demnitatea în care a fost numit de Parlament, ce-i drept însă, la propunerea PSD'', afirmă Gorghiu.

Potrivit acesteia, Alianţa Creştin-Liberală a condamnat OUG 55 încă de la emiterea ei şi a făcut toate demersurile legal posibile pe care le-a avut la dispoziţie pentru a împiedica punerea în aplicare a acestui act normativ abuziv.

''În loc să vegheze la respectarea corectitudinii ordonanţelor emise de Cabinetul Ponta, Victor Ciorbea a blocat deliberat, la presiunea PSD, atacul nostru la Curtea Constituţională. Avocatul Poporului ar fi putut da posibilitatea Curţii să se pronunţe pe un act profund nedemocratic însă, Victor Ciorbea nu are interesul să apere cetăţeanul de abuzurile actualei puteri, ci are interesul să apere abuzul guvernării Ponta asupra românilor. Teama cea mai mare a lui Victor Ponta este nu doar că va pierde alegerile din noiembrie, dar că va pierde şi preşedinţia partidului şi guvernarea, motiv pentru care este dispus să facă absolut orice, inclusiv să aducă România într-un deficit de democraţie. După emiterea OUG 55, situaţia este extrem de gravă, PSD a luat primari şi aleşi locali de la alte partide, prin şantaj, ameninţare, mituire cu fonduri publice şi şi-a bătut joc de voinţa comunităţii locale de la momentul votului'', susţine, în comunicat, purtătorul de cuvânt al PNL.

De asemenea, deputatul liberal afirmă că ''Victor Ponta a minţit când a spus că va discuta de urgenţă ordonanţa privind migraţia aleşilor locali în Parlament''.

''După ce a fost respins de Camera Deputaţilor, actul normativ a fost ascuns de pesedişti la Senat, întrucât aşa ştie Victor Ponta că trebuie apărat statul de drept. Ce ciudată răzgândire a lui Victor Ponta, dacă ne amintim că în 2010, din opoziţie, acesta declara că migraţia politică ar trebui interzisă prin Constituţie, iar cel care părăseşte partidul trebuie să fie considerat demis de drept. Concluzia mea e una singură: Victor Ponta a apelat la pârghii nedemocratice pentru a câştiga alegerile, dar va constata cât de curând că sfidarea la adresa românilor i se va întoarce odată cu votul de la prezidenţiale. Alianţa Creştin-Liberală va merge mai departe cu acţiunile în contencios administrativ întrucât nu poate asista la încălcarea regulilor democratice ale acestei ţări, după bunul plac al lui Victor Ponta şi PSD'', menţionează Gorghiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.