Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL reacţionează la presiunea CCR. Veşti proaste pentru traseişti

Traseism_politic

Preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, amintea zilele trecute că Parlamentul nu a reglementat soarta aleşilor locali traseişti, în ciuda unei decizii a CCR. PNL profită de moment pentru a pune din nou presiune pe PSD şi a-şi susţine propunerea: aleşii locali care au schimbat partidul în baza OUG 55/2014 - "Ordonanţa traseiştilor" - trebuie să-şi piardă mandatele.

Vezi şi: CCR pune presiune pe Parlament în problema traseiştilor

Liberalii solicită PSD deblocarea discuţiilor referitoare la OUG 55, care "a legiferat în această ţară traseismul politic", a declarat duminică purtătorul de cuvânt al PNL, deputatul Ionuţ Stroe.

"În această săptămână, în Senatul României vom solicita PSD deblocarea situaţiei discutării OUG 55. Au trecut deja zece zile peste termenul acordat comisiei pentru a veni cu un raport în plenul Senatului. Considerăm că PSD ar trebui să ţină cont de faptul că indiferent de interesul pe care l-au avut sau pe care îl au în legătură cu acest proiect legislativ, el trebui discutat. De altfel, CCR specifică clar şi limpede că trebuie reglementate toate măsurile care sunt necesare pentru a stabili efectele pe care le-a produs această OUG pe timpul aplicării ei", a afirmat Stroe, potrivit Agerpres.

Vezi şi: PNL dă cu traseiștii în Ponta

Purtătorul de cuvânt al PNL a susţinut că se impune o dezbatere reală pe acest subiect în Senat, "mai mult decât a corecta o lege strâmbă".

"Practic, cei care au trădat încrederea cu care au fost învestiţi de cetăţeni, cei care şi-au trădat propriile partide, cei care au fost complici oarecum la acest demers de influenţare a alegerilor trebuie să plătească cu mandatul. Poziţia noastră ne-o menţinem, este fermă, în sensul în care cei care s-au folosit de această ordonanţă de urgenţă trebuie să-şi piardă mandatul, exact, precis şi conform legislaţiei care funcţiona până la momentul suspendării acestei legi de către actuala majoritate. Cerem PSD să înţeleagă că acest subiect nu poate fi ignorat şi, bineînţeles, deciziile CCR nu pot fi tergiversate sau schimbate", a subliniat Stroe.

Curtea Constituţională a României (CCR) a decis la mijlocul lunii decembrie că Legea pentru aprobarea OUG nr. 55/2014 privind migraţia aleşilor locali este neconstituţională, admiţând astfel obiecţia formulată de parlamentarii PNL şi PDL.

Potrivit deciziei CCR, Parlamentul urma să reglementeze prin legea de respingere măsurile necesare cu privire la efectele juridice produse pe perioada de aplicare a OUG 55/2014 pentru a le pune de acord cu decizia Curţii.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat în luna februarie proiectul legii de respingere a Ordonanţei de urgenţă 55/2014.

Vezi şi: PSD își salvează traseiștii în Parlament

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.