Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL: Reforma fiscală Ponta-Vâlcov majorează impozite şi reduce salarii

04_Ialomitianu_05_Mediafax

"La numai câteva ore dupa ce Partidul National Liberal a lansat spre dezbatere programul de guvernare, guvernantii Ponta si Vâlcov s-au înghesuit sa atace initiativele noastre, repetând discursul mincinos din campanie prin care avertizau românii ca PNL urmareste sa taie salarii. Numai ca lucrurile stau exact invers: masurile pesediste vor determina o scadere a salariilor", susţine fostul ministru al finanţelor Gheorghe Ialomiţenau prin intermediul unui comunicat de presă.

În opinia acestuia, se poate observa cu uşurinţă că veniturile angajaţilor vor fi diminuate de măsurile fiscale propuse de PSD printr-o simplă comparaţia a acestor măsuri cu Programul de guvernare al PNL.

"Spre exemplu, Partidul National Liberal propune o ampla reforma fiscala care presupune introducerea cotei unice în domeniul contributiilor obligatorii de 16% la angajat, fata de 10,5% CAS, 5,5% CASS, 0,5% somaj - în prezent si tot de 16% pentru angajator, fata de 23% - în prezent (15,8% CAS conditii normale, 5,2% CASS, 0,5% somaj, 0,85 FNUASS, 0,4% fond risc, 0,25% fond creante salariale).
Din reforma propusa de PNL rezulta cât se poate de clar ca vor avea de câstigat atât angajatii, cât si angajatorii, urmarindu-se o relaxare fiscala reala asupra muncii, stimularea crearii de noi locuri de munca si eliminarea muncii la negru si cresterea puterii de cumparare a populatiei.
În schimb, Victor Ponta si Darius Vâlcov propun, sub titlul pompos de 'reforma fiscala', includerea CAS în baza de impozitare a veniturilor salariale, ceea ce va determina o reducere a tuturor salariilor din România si o majorare a impozitului. Acelasi Victor Ponta care, prin introducerea accizei suplimentare de 7 eurocenti la carburanti si a cursului valutar aberant de 4,74 lei/ euro, i-a cadorisit pe români cu majorari de preturi, propune acum masuri fiscale prin care sa le reduca si veniturile salariale. Este clar ca Victor Ponta aplica în continuare metoda parsiva de a da cu o mâna si a lua cu doua.
Victor Ponta si Darius Vâlcov s-au travestit în graba în mari liberali încercând sa-i pacaleasca înca o data pe români, pentru ca în 2016 vin noi alegeri si se pregatesc deja pentru campania electorala. Din pacate pentru Guvernul PSD, românii nu mai pot fi mintiti asa usor cum crede Victor Ponta. Mai mult, cred ca toti românii au înteles ca nici Victor Ponta si nici Darius Vâlcov nu înteleg nimic din nevoia de relaxare fiscala, nici rostul acesteia si nici momentul optim al aplicarii unor masuri fiscale de stimulare a mediului de afaceri", se arată în comunicatul deputatului PNL.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.