Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL s-a sucit: Nu vrea alianţe sau fuziuni cu niciun partid

PNL

Purtătorul de cuvânt al PNL, deputatul Ionuţ Stroe, afirmă că nu au existat angajamente luate de liderii formaţiunii privind posibile fuziuni sau alianţe cu UNPR ori cu alte partide şi că o eventuală analiză asupra acestor discuţii ar urma să aibă loc doar în cadrul unei noi şedinţe a Biroului Politic Naţional al liberalilor de săptămâna viitoare. "Menţionăm că nu au existat angajamente luate de liderii PNL privind posibile fuziuni sau alianţe cu UNPR, sau cu alte partide, după cum se vehiculează în mass-media. Reprezentanţii PNL au răspuns în mod civilizat unei solicitări de dialog politic, subliniind că, înainte de toate, există standarde de integritate asumate pentru orice eventuală colaborare politică", susţine purtătorul de cuvânt al PNL, potrivit unui comunicat transmis, luni, Agerpres.

Stroe precizează că, în lipsa unei decizii la nivelul conducerii PNL, liberalii resping "orice alte speculaţii fundamentate pe declaraţii politice ale unor lideri ai PSD, fără ca o astfel de ipoteză să fie confirmată de vreun demers al PNL". "În acest caz, ca şi cu alte ocazii, este vorba de interpretări mai mult sau mai puţin interesate, potenţate de încercarea PSD de a-şi menţine o poziţie politic favorabilă", afirmă purtătorul de cuvânt al PNL. El menţionează că discuţiile de până acum ale liderilor PNL au avut ca obiectiv formarea "unei agende comune", conform mandatului primit din partea BPN. "O eventuală analiză asupra acestor discuţii va putea fi făcută doar în cadrul unei noi şedinţe a BPN al PNL, care va avea loc săptămâna viitoare", afirmă purtătorul de cuvânt liberal.

În comunicatul citat se arată că, potrivit Statutului PNL, Biroul Politic Naţional este "singurul for abilitat în a iniţia eventuale propuneri de fuziune, iar în lipsa unei astfel de decizii formale informaţiile vehiculate în spaţiul public în această privinţă nu pot fi decât hazardate".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.