Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un deputat PNL surprinde: Salariile parlamentarilor ar trebui scăzute în prezent

turcan

Vicepresedintele PNL, deputatul Raluca Turcan, crede ca salariile parlamentarilor ar trebui diminuate acum, daca s-ar analiza performanta acestora, însa în cazul în care Parlamentul ar fi mai suplu si mai eficient, atunci indemnizatiile ar trebui majorate.

'Pe acest subiect, punctul meu de vedere este mult mai nuantat. Si anume, daca privim chestiunea din punct de vedere personal, aruncam subiectul în aer. Daca privim chestiunea prin lupa electorala, suntem ipocriti. Daca salariile parlamentarilor ar reflecta performanta parlamentarilor, atunci acestea ar trebui scazute în momentul de fata. Va spun foarte sincer, ca nivel de clasa politica, însa daca oamenii politici s-ar duce în Parlament sa serveasca interesul public, daca Parlamentul ar fi mai suplu, mai eficient, salariile ar trebui crescute', a declarat vineri, într-o conferinta de presa, Raluca Turcan.

Ea s-a declarat, totodata, pentru o dezbatere pe tema salariilor parlamentarilor.

'Deci, eu cred ca aceasta chestiune chiar merita o dezbatere. Si sunt printre aceia care au activitate parlamentara, au eficienta, au credibilitate. Si pot sa vorbesc despre asta si nu vreau sa fiu ipocrita asa cum îi aud pe unii care spun: 'Nu, domne, nici nu discutam despre subiectul salariilor parlamentarilor. Eu cred ca salariile din Educatie trebuie sa fie prioritare, salariile din sistemul de sanatate, trebuie sa fie în dezbaterea publica, reformata clasa politica, eficientizat Parlamentul si ajuns si la aceasta discutie a salariilor parlamentarilor. În momentul de fata, daca ne uitam la actualii oameni politici, poate ca ar trebui sa le scadem, dar daca România devine o tara cu o clasa politica respectata, eu cred ca se poate ajunge într-un mod cinstit, onest si cu fruntea sus si la o discutie despre salariile parlamentarilor', a completat Raluca Turcan.

Deputatul Mircea Cazan, copresedinte al PNL Sibiu, este de parere, la rândul sau, ca cel mai mare salariu din România ar trebui sa fie cel al presedintelui. Acesta nu a dorit, însa, sa comenteze în conferinta de presa acest subiect, motivând 'ca mai are si alte venituri'.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.