Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL se radicalizează: Răgazul generalului Oprea a expirat!

sigla noua pnl

Dacă la început îi cereau doar clarificări ministrului Gabriel Oprea, pentru accidentul în care un poliţist a murit în timp ce se afla în coloana oficială a vicepremierului, liberalii se radicalizează şi cer demisia liderului UNPR. Potrivit prim-vicepreşedintelui PNL Cătălin Predoiu, tăcerea generalului Oprea decredibilizează Ministerul de Interne.

Vezi și: Demisia lui Oprea l-a enervat pe Ponta: 'Am impresia că vorbesc în chineză'

"Au trecut patru zile de la trecerea în altă lume a polițistului Bogdan Gigină, Dumnezeu să-l odihnească! Fiecare are dreptul la un răgaz rezonabil pentru a-și aduna gândurile, pentru a reflecta, pentru a decide, dar pentru dl general Oprea acest răgaz a expirat. Patru zile au fost un interval rezonabil, în care am așteptat cu toții lămuriri, dar pe care dl Oprea l-a folosit exclusiv pentru a păstra tăcerea, ceea ce a creat percepția de mușamalizare a situației în care, aspect grav, a implicat și Poliția Română. În aceste condiții nu mai exista decât calea demisiei pentru salva credibilitatea ministerului de Interne, a Poliției Române și pentru a onora soldatul căzut pe care l-a lăsat în urmă. Îi solicit ministrului de Interne să demisioneze din funcție!", afirmă Cătălin Predoiu, într-un comunicat remis redacţiei stiripesurse.ro.

Vezi şi: REACȚIE Cotroceni în cazul polițistului din coloana lui Gabriel Oprea mort: Clarificare urgentă

Liderul PNL mai afirmă că, dacă Oprea nu va găsi cu cale să-şi dea demisia, așa cum nu a găsit cu cale să răspundă timp de patru zile întrebărilor legitime ale societății, premierul Ponta are obligația să-l demită pentru a pune capăt confuziei morale și posibilului abuz de putere. Totodată, Victor Ponta are obligația morală si legală să asigure, în mod transparent și imediat, accesul la informații privind condițiile în care a avut loc accidentul, pe care opinia publică le cere de trei zile în mod insistent și legitim, mai spune Predoiu.

Vezi şi: Se iese în stradă: Miting împotriva lui Gabriel Oprea

"Lămurirea semnelor de întrebare legate misiune, traseu, dreptul la coloană etc. sunt, din punct de vedere judiciar, de competența anchetei în curs. Dar, ministrul de Interne avea obligația morală și politică să explice public cetățenilor României o serie de aspecte din care rezultă suspiciunea inacceptabilă că ar fi abuzat de funcție și ar fi folosit Poliția Română ca pe un serviciu personal", a mai afirmat Cătălin Predoiu, care concluzionează că "demisia este singurul act care poate reda încrederea că adevărul va fi aflat".

Vezi şi: SFIDARE! Un ministru UNPR, despre cazul poliţistului mort: 'Comentezi comentarii'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.