Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL solicită adoptarea Codului de Etică pentru învățământul preuniversitar!

Solicit Ministrului Educației să pună în dezbatere Codul de Etică și să fie aplicat până la debutul examenelor naționale!

Adoptarea Codului de Etică pentru învățământul preuniversitar a fost amânată de patru ani încoace. Și din acest motiv, nu a existat an în care să nu asistăm neputincioși la fraude, scandaluri în preajma examenelor naționale și incapacitatea de reacție rapidă a autorităților. Am văzut școli înconjurate de forțe de ordine, profesori, părinți și elevi duși la DNA pentru declarații. Aceste experiențe rușinoase pentru școala românească trebuie să fie prevenite și oprite!

Noul Cod de Etică trebuie să fixeze o serie de REPERE ŞI VALORI care să ghideze comunitatea de profesori, elevi şi părinţi. Întârzierea adoptării Codului Etic, prin amânarea impunerii unor reguli clare pentru şcoli, îndreaptă  profesorii şi elevii spre fraude, aruncă anatema asupra întregului sistem de învățământ.

Codul ar trebui să intre în vigoare imediat ce va fi adoptat, nu începând cu anul şcolar “următor”. În acest moment, Consiliul Naţional de Etică nu are obiectul muncii!

Prin adoptarea Codului de Etică sistemul de învățământ românesc își va putea recâștiga încrederea și prestigiul pe care îl merită. O faptă de corupție va putea fi rezolvată individual, fără să fie blamați toți profesorii sau toți elevii.

content-image

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.