Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL solicită Parlamentului numirea unui Consiliu de Administrație la TVR

gorghiu

Partidul National Liberal solicita ca 'prioritate zero' în rezolvarea situatiei Televiziunii publice numirea de catre Parlament a unui Consiliu de Administratie, organism care în decurs de o luna sa inventarieze solutiile, inclusiv cea a insolventei, de rezolvare a crizei de la TVR, a declarat miercuri copresedintele PNL Alina Gorghiu.

'Exista un interes major în spatiul public pentru gasirea de solutii privitoare la salvarea Televiziunii publice. Am adoptat astazi o rezolutie pe aceasta tema, ideea fiind ca PNL considera situatia de la Televiziunea publica drept o prioritate si va sprijini în procent de 100% toate solutiile legislative si guvernamentale care sunt cele mai bune pentru ca Televiziunea publica sa fie salvata', a precizat Gorghiu, într-o conferinta de presa, la finalul Biroului Politic National al PNL.

Ea a adaugat ca PNL a gândit trei pasi pentru a avansa discutiile pentru salvarea TVR, pornind de la apelul lansat catre clasa politica de a nu transforma dezbaterea pe acest subiect 'într-un nou scandal între partidele politice sau într-o arma împotriva actualului guvern tehnocrat'.

'Primul pas pe care PNL îl cere de vreo sase luni de zile si îl considera prioritate zero în rezolvarea situatiei TVR este numirea de catre Parlament a Consiliului de Administratie în conditiile legii. Stiti foarte bine ca procedura a fost declansata în aceasta saptamâna de Birourile permanente, procedura care trebuie încheiata pâna pe 23 martie 2016, când expira mandatul directorului interimar al TVR. Cerem acest prim pas rezolvat rapid pentru ca nu ne dorim sa suprapunem peste criza (financiara - n.r.) de la TVR si o criza manageriala la care Parlamentul ar fi complice', a subliniat copresedintele PNL.

Alina Gorghiu a adaugat ca o a doua solicitare publica privind TVR este catre PSD 'de a renunta la initiativa legislativa care se plimba prin comisiile de specialitate, nediscutata cu partidele politice, initiativa care doreste sa modifice Legea 41/1994'.

'Însa, în realitate, este doar o aventura penibila, as spune, în an electoral, formulata sau nascuta din orgolii, pe care nu le pot întelege, ale unor colegi din PSD. Amendamentele din aceasta initiativa nu aduc niciun fel de solutie pentru salvarea Televiziunii publice, ci doar mai creeaza functii de conducere suplimentare si, pe lânga acest lucru, mai distruge si Radioul public', a spus copresedintele PNL.

Alina Gorghiu a spus ca PNL solicita, în al treilea rând, ca dupa numirea unui Consiliu de Administratie la TVR acest CA sa aiba ca prim obiectiv, într-un interval de o luna de zile, inventarierea solutiilor existente, 'inclusiv solutia insolventei de care se tot vorbeste'. 'Pentru a putea face o analiza foarte clara a avantajelor si dezavantajelor tuturor solutiilor despre care vorbim. (...) Nu excludem varianta insolventei, dar consideram ca insolventa nu este, în acest moment, o solutie pentru TVR, decât dupa ce se epuizeaza toate alternativele existente', a explicat Gorghiu.

Copresedintele PNL s-a referit si la situatia critica din punct de vedere financiar în care se gaseste TVR. 'Stiti foarte bine ca vorbim despre 700 de milioane de lei datorii, despre vreo 2.000 de salariati care au câstigat procese împotriva institutiei si urmeaza executari silite care se ridica la un cuantum de 15 milioane de euro care vor bloca total activitatea Televiziunii publice. Si, evident, salariile celor 2.500 de salariati, plus plata utilitatilor posibil sistata din aprilie 2016', a declarat Gorghiu.

Ea a mentionat ca în 2016 Televiziunea publica împlineste 60 de ani de activitate. 'Si am fi singura tara din UE care nu ar mai avea un serviciu public de televiziune daca nu rezolvam acum aceasta situatie', a completat Alina Gorghiu.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.