Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL susţine orice acţiune care vizează consolidarea clădirilor cu risc seismic

www.hotweek.ro
pnl dosar sector

PNL susţine orice acţiune care vizează consolidarea clădirilor cu risc seismic şi susţine că primarul general al Capitalei trebuie să înceapă consolidarea celor peste 600 de clădiri cu risc seismic ridicat, se arată duminică într-un comunicat de presă remis ȘTIRIPESURSE.RO. 

Cristian Buşoi, preşedinte PNL Bucureşti, atrage atenţia că primarul Gabriela Firea a afirmat "în mod fals" că nu a avut susţinerea consilierilor PNL în ceea ce priveşte consolidarea clădirilor cu risc seismic.

Circulaţie ÎNCHISĂ pe Bucureşti-Giurgiu. Traficul a fost deviat din cauza unui accident GRAV (FOTO)


"Trebuie spus, foarte clar, că PNL susţine, fără niciun fel de discuţie politică, orice acţiune care ajută la rezolvarea problemei clădirilor cu risc seismic. Ce nu susţine PNL este înfiinţarea de sereleuri ale primăriei, alocări netransparente de fonduri sau insolvenţe lipsite de logică, dar asta bineînţeles că doamna primar general se face că nu pricepe, că nu are nicio legătură cu consolidarea clădirilor pentru care PNL a avut proiecte şi în campania electorală şi în afara campaniei şi despre care consideră că este o acţiune administrativă prioritară. Primarul Firea are toate pârghiile să facă treabă şi trebuie să se apuce odată să consolideze cele peste 600 de clădiri încadrate în clasele I şi II de risc seismic. Iar pentru asta nu are nevoie să se înfiinţeze vreo altă instituţie sau să încarce organigrama primăriei cu alţi politruci", mai spune Buşoi.

PREMIERĂ Evenimentul mondeno-politic al toamnei cu DNA la uși și cu avocații la lucru/ SURSE


El precizează că valoarea totală a investiţiei pentru punerea în siguranţă a zeci de mii de vieţi ar fi de aproximativ 400 de milioane de euro. Potrivit liderului PNL Bucureşti, suma este cu 200 de milioane de euro mai mică decât sumele cheltuite, de exemplu, de administraţia PSD pentru întreţinerea spaţiilor verzi din Bucureşti în perioada 2007-2014, potrivit unui raport al Curţii de Conturi. 

"Un calcul simplu, care reiese din statisticile oficiale, arată că suprafaţa totală a imobilelor încadrate clasele I şi II de risc este de circa 1,2 milioane de metri pătraţi. Tot din datele oficiale rezultă că valoarea medie a costurilor pentru consolidarea unui imobil este de aproximativ 350-400 de euro pe metrul pătrat. Un alt pas extrem de important care trebuie făcut este modificarea legislaţiei, astfel încât ea să prevadă simplificarea procedurilor pentru consolidarea imobilelor din clasele de risc I şi II, reducerea birocraţiei pentru cele aflate în zona protejată a Capitalei, precum şi ajutor pentru persoanele care nu-şi permit să-şi schimbe domiciliul pe perioada efectuării lucrărilor", se mai arată în comunicat. 

Cristian Buşoi menţionează că este nevoie şi de o campanie de informare şi în legătură cu 'imperativul mutării din locuinţa care trebuie consolidată, pentru a-i determina pe oameni să sprijine procesul, cum este nevoie şi de informare în caz de seism'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.