Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL vs. 'majoritatea neagra'. De ce au acceptat liberalii alegeri intr-un singur tur

PNL a dezvaluit pentru prima data oficial de ce a acceptat anul trecut alegerea primarilor intr-un singur tur. Asa cum presa a mai scris, compromisul a fost facut la momentul respectiv cu 'majoritatea neagra' din Parlament pentru a asigura adoptarea votului prin corespondenta.

"Am avut o poziţie principială, încă de anul trecut din Parlament. Nu s-a putut în acel moment pentru că majoritatea roşie, neagră aş spune mai bine dintre PSD şi UNPR a blocat accesul la această soluţie de vot prin două tururi.

Compromisul politic care s-a făcut atunci s-a făcut pentru a trece legea votului prin corespondenţă care era aştepată de cetăţeni, în special de Diaspora şi a fost o decizie politică, după părerea mea, singura care se putea lua în acel moment.

Citeste si: Predoiu ia la verificat candidatii pentru Bucuresti. Cine sunt ei

Acum încercăm să îmbunătăţim această lege nu văd nimic criticabil atunci cand vrei să imbunătăţesti această lege", a spus prim-vicepresedintele PNL Catalin Predoiu.

Acesta a criticat si protocolul semnat joi de PSD si UNPR in care se pronunta impotriva alegerii in doua tururi si chiar impotriva dezbaterii modificarii acestei legi in Parlament.

"Cine se aseamana se aduna. Din pacate avem inca forte retrograde, antidemocratice in Parlamentul Romaniei. Acest protocol PSD-UNPR nu-si propune altceva decat sa restranga exercitiul dreptului la vot", a mai spus Predoiu.

Citeste si: PNL aruncă alianța dintre PSD și UNPR în aer: Sunt în afara Constituției/ OFICIAL

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.