Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Polițiștii au făcut PRĂPĂD în rândul taximetriștilor din București

Inquam Photos / Octav Ganea
taxi

Poliţiştii bucureşteni au aplicat 222 de sancţiuni contravenţionale şi au dispus întocmirea a două dosare penale, în urma unei acţiuni în Capitală care a vizat verificarea legalităţii transportului public de persoane în regim taxi, informează Brigada Rutieră.

Citește și: ȘTIREA ZILEI DNA cere URMĂRIREA PENALĂ a unui fost ministru: Klaus Iohannis va decide

Citește și: Cristoiu, dezvăluiri din emisiunea de la TVR: 'Sorin Grindeanu ezită să treacă o linie roșie în materie de secrete'


Potrivit unui comunicat în 16 cazuri s-a dispus măsura suspendării dreptului de utilizare a autovehiculului de tip taxi pentru o perioadă de 6 luni, pentru lipsa autorizaţiei taxi valabile, precum şi reţinerea plăcuţelor şi certificatului de înmatriculare. 

Cele două dosare penale au fost întocmite pentru săvârşirea infracţiunii de exercitare fără drept a unei profesii sau activităţi şi pentru conducerea unui autovehicul de tip taxi de către o persoană care avea dreptul de a conduce autovehicule suspendat. 

"Pentru a evita situaţii neplăcute, recomandăm tuturor celor care vor să utilizeze serviciul public de taximetrie: să apeleze doar la autovehicule autorizate; să se informeze asupra tarifelor afişate pe portierele din faţa autovehiculului de tip taxi şi să solicite bonul fiscal la finalul cursei", se mai arată în comunicat. 

La acţiune au participat poliţişti ai Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, poliţişti locali din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală, specialişti de la Registrul Auto Român şi lucrători din cadrul Autorităţii pentru Protecţia Consumatorului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.