Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Polițiștii prinși când luau mită: Sunt banii noștri, îi ținem în mașină, avem buzunare mici

inquamphotos.com / Octav Ganea
mita, bani marcati

Unul dintre avocaţii poliţiştilor rutieri din Piatra Neamţ a arătat, în faţa instanţei care a judecat propunerea de arestare preventivă a acestora, că din imaginile prezentate de procurori nu se poate reţine faptul că inculpaţii au luat bani cu titlu de mită, punctând că sumele care se văd sunt cele personale pentru "cumpărături şi alimentaţia zilnică" din timpul programului, ele fiind depozitate în maşina de serviciu pentru că uniformele au buzunare mici, se arată în motivarea Curţii de Apel Bacău.

Potrivit documentului, avocatul comisarului şef de poliţie Viorel Andronic şi al altor doi inculpaţi din dosar, agenţi de poliţie, a susţinut că buzunarele de la ţinuta de serviciu sunt mici, iar inculpaţii puneau banii personali în maşina de serviciu.

Citește și: Curvele DNA de pe ‘Black List’

"De asemenea, nici faptul că din imagini rezultă că ofiţerul şi subofiţerul numărau nişte bani, nu poate fi reţinut acest aspect, întrucât erau bani proprii pentru cumpărături personale, alimentaţia zilnică din timpul serviciului. (...) Arată că banii erau personali, se completa registrul cu aceşti bani personali la începerea serviciului, registru care nu se regăseşte ataşat la dosarul de urmărire penală. Apreciază că inculpaţii nu aveau nimic de ascuns, respectiv bani luaţi cu titlu de mită, ci pentru faptul că buzunarele de la ţinuta de serviciu sunt mici pentru chei, telefon etc. inculpaţii puneau banii personali în maşină. Nu se poate reţine că inculpaţii luau mită de la persoane necunoscute", a arătat avocatul, conform motivării.

În replică, reprezentantul Ministerului Public a explicat că niciunul dintre inculpaţi nu a relatat că a pus bani personali în torpedoul autospecialei.

Citește și: Facebook a anunțat că Mark Zuckerberg a MURIT

"Face precizarea că din coroborarea probelor rezultă cu certitudine luarea sumelor de bani de la conducătorii auto în legătură cu atribuţiile de serviciu. Astfel, nu există niciun dubiu că sumele au reprezentat bani personali pentru că niciunul dintre inculpaţi nu au relatat că au pus bani personali în torpedoul autospecialei. Banii sunt înmânaţi de conducătorii auto direct lucrătorilor de poliţie sau printre actele înmânate acestora pentru control, lăsate în portiera autospecialei sau în interiorul acesteia. Aceste sume de bani erau depozitate în torpedou şi împărţite între membrii echipajului la sfârşitul serviciului, ori nu se poate presupune că aceştia îşi împărţeau banii personali sau că îşi cumpărau mâncare", se spune în document.

Comisarul şef Viorel Andronic, şeful Biroului Poliţiei Rutiere Piatra Neamţ, şi şase agenţi din subordine au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, joi, prin decizia Curţii de Apel Bacău, pentru mai multe fapte de luare şi dare de mită şi fals intelectual, au declarat, la acel moment, surse oficiale.

Citește și: Locul în care studentele primesc burse pentru a rămâne VIRGINE

Alţi şapte agenţi de la acelaşi birou, dar şi de la cel de ordine publică au fost puşi sub control judiciar.

Anchetatorii susţin că, în perioada 22 aprilie - 18 mai 2016, cei 14 poliţişti au fost desemnaţi să efectueze activităţi de prevenire a evenimentelor rutiere cauzate de excesul de viteză, pe parcursul cărora au luat mită de 115 ori, scrie agerpres.ro.

Citește și: Motivul pentru care femeile gardian din pușcării ajung să facă SEX cu condamnații

Poliţiştii au primit sume de bani cuprinse între 50 lei şi 400 lei de la mai mulţi conducători auto opriţi în trafic pentru depăşirea limitei de viteză sau alte abateri de la regimul rutier, se arată într-un comunicat al DNA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.