Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliția Română a extrădat în SUA un malaezian cercetat pentru spălare de bani

politia romana

Poliţia Română a extrădat către United States Marshals Service un cetăţean malaezian în vârstă de 42 de ani, căutat de autorităţile americane pentru săvârşirea infracţiunii de spălare de bani, informează un comunicat de presă al IGPR, potrivit agerpres.ro

Potrivit sursei citate, predarea s-a făcut joi la Aeroportul Internaţional "Henri Coandă", sub coordonarea specialiştilor Biroului Naţional Interpol din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională. 

În fapt, autorităţile de aplicare a legii din Australia au transmis date şi informaţii Agenţiei Anti-Drog din SUA despre posibila implicare a acestuia în activităţi de spălare a banilor. 

Astfel, în perioada septembrie-decembrie 2016, cel în cauză ar fi tranzacţionat sume cuprinse între 20.000 şi 118.500 de dolari din Melbourne (Australia) în New York (Statele Unite). 

În luna aprilie a acestui an, Biroul Naţional Interpol al Poliţiei Române a primit de la Interpol Washington cererea de arestare provizorie a acestuia în vederea extrădării, fiind cunoscut faptul că urma să tranziteze România. 

Cel în cauză a fost reţinut de poliţiştii români, iar Curtea de Apel Bucureşti - Secţia a II Penală a dispus arestarea provizorie şi extrădarea acestuia către autorităţile judiciare americane, în conformitate cu prevederile legislaţiei naţionale în materie şi ale Tratatului de extrădare dintre România şi America.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.