Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţia, acţiune în FORŢĂ: Aproape 3000 de AMENZI şi zeci de permise REŢINUTE

www.digi24.ro
poliție, polițiști, circulație

Weekendul trecut, poliţiştii din cadrul IGPR au demarat o acţiune în forţă pentru prevenirea accidentelor de circulaţie în care sunt implicate autovehiculele destinate transportului public de persoane sau elevi. Poliţiştii au aplicat aproximativ 2.800 de amenzi, au reţinut 72 de permise de conducere şi au retras 176 de certificate de înmatriculare.

 

Potrivit unui comunicat al IGPR , 247 de amenzi au fost date pentru nerespectarea legislaţiei specifice transporturilor rutiere publice - conform prevederilor H.G. 69/2012 privind transporturile rutiere şi 55 pentru nerespectarea prevederilor O.G. 37/2007 actualizată, privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora.

De asemenea, au fost aplicate 94 de sancţiuni pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim taxi şi în regim de închiriere şi 13 pentru conducerea unui autovehiculul pe drumurile publice de către o persoană ce se află sub influenţa băuturilor alcoolice.

Citeşte şi: E OFICIAL! Cele trei românce SECHESTRATE în Fâşia Gaza, REPATRIATE

Au mai fost aplicate 146 sancţiuni pentru defecţiuni tehnice, 813 celor care nu purtau centura de siguranţă, 140 pentru folosirea telefoanelor mobile în timpul conducerii autovehiculelor fără dispozitiv tip 'mâini libere', 30 pentru neefectuarea în termenul legal a inspecţiei tehnice periodice şi 1.170 pentru alte abateri prevăzute de legislaţia rutieră.

În cadrul activităţilor de control, poliţiştii au reţinut 72 de permise de conducere persoanelor ce efectuau transport public de persoane, dintre care 11 pentru consumul de alcool şi 61 pentru alte abateri, iar pentru defecţiuni tehnice sau dotări suplimentare au fost retrase 176 certificate de înmatriculare.

Pe parcursul acţiunii, au fost constatate 20 de infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, dintre care 6 de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care se află sub influenţa băuturilor alcoolice.

La activităţile de control au participat 1.714 poliţişti de la rutieră şi 721 de poliţişti de la ordine publică, fiind aplicate 2.773 de sancţiuni contravenţionale, precizează IGPR.

Citeşte şi: Alertă la baza Kogălniceanu: un avion, trimis să INTERCEPTEZE bombardiere RUSEŞTI .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.