Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliția Constanţa îi AMENINȚĂ pe ÎPS Teodosie și credincioși: 'Vom fi în zona Mănăstirii Sfântului Andrei pentru a urmări dacă se respectă prevederile legale'

www.antena3.ro
IPS Teodosie

Poliţia Judeţeană Constanţa a anunţat că poliţiştii vor fi prezenţi, în 30 noiembrie, în zona Mănăstirii Peştera Sfântului Apostol Andrei pentru a urmări dacă se respectă prevederile legale, considerând că nu va forma o aglomerare mare de persoane deoarece la manifestarea religioasă pot participa doar cei care locuiesc în comuna Ion Corvin, anunță news.ro.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Constanţa, Andreea Iliescu, a prezentat, joi, într-o conferinţă de presă, ce măsuri vor fi luate pentru a nu se crea haos şi aglomeraţie la manifestările prilejuite de sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei.

"Suntem la datorie zilnic şi pe data de 30 noiembrie vom fi la datorie. Atât poliţiştii, cât şi jandarmii vor urmări ca normele legale să fie aplicate cu stricteţe, nu vom tolera încălcarea legii şi da, vom fi prezenţi şi în zona Mănăstirii Sfântului Andrei pentru a urmări dacă se respectă aceste prevederi legale în ceea ce priveşte oficierea slujbelor religioase. Nu considerăm că se va forma o aglomerare mare de persoane deoarece, aşa cum este prevăzut în legislaţia actuală, la aceste manifestări religioase pot participa doar oamenii care au domiciliul în localitatea respectivă, vorbind aici despre localitatea Ion Corvin. Celelalte persoane din alte localităţi nu au voie să participe la aceste pelerinaje sau la aceste manifestări. Vom fi la datorie şi vom respecta legea”, a transmis Andreea Iliescu.

Citește și: Patriarhia, mesaj tranşant pentru Guvern, după incidentele de la Constanţa: 'Statul are mandatul de a garanta libertatea religioasă şi pacea socială'

Întrebat dacă vor exista filtre pentru a fi verificaţi oamenii pentru ca acolo să nu fie prezenţi credincioşi din alte judeţe, purtătorul de cuvânt al IPJ Constanţa a răspuns: "Cu siguranţă vor exista filtre, vom monitoriza activ această situaţie şi nu ne dorim să ajungem în situaţia în care să fim puşi în faţa faptului împlinit că la acea mănăstire se va crea o aglomerare mare de persoane. Suntem încrezători în puterea noastră şi capacitatea noastră de reacţie şi da, vom fi la datorie, vom suplimenta dacă este necesar numărul de efective astfel încât aceste activităţi să se desfăşoare liniştit şi cu participarea strict a persoanelor care au voie să fie acolo”.

Arhiepiscopia Tomisului a solicitat Tribunalului Constanţa să anuleze hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa prin care sunt interzise pelerinajele religioase pentru alte persoane decât cele care au domiciliul în localitatea unde are loc evenimentul. Instanţa a respins această cerere.

În fiecare an, în 30 noiembrie, IPS Teodosie oficia Sfânta Liturghie, împreună cu ierarhi invitaţi din ţară şi din străinătate, preoţi şi diaconi, la Mănăstirea "Peştera Sfântului Apostol Andrei” din apropierea localităţii Ion Corvin. La manifestările religioase erau prezente peste 10.000 de persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.