Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţia elveţiană a anulat un miting electoral pro-Erdogan

Time
Erdogan

Poliţia elveţiană a anulat vineri un miting electoral condus de un lider al Partidului Justiţiei şi Dezvoltării (AKP) din Turcia, motivul fiind riscul de tulburare a ordinii publice, transmit AFP şi Reuters. Această decizie, care survine după mai multe interdicţii similare adoptate în Germania şi Austria, pune sub semnul întrebării deplasarea ministrului turc de externe Mevlüt Cavusoglu la Zurich, prevăzută pentru duminică.

''Poliţia din cantonul Aargau a interzis reuniunea'', a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei elveţiene, Samuel Helbling, care a invocat motive de securitate. Iniţial, Hursit Yildirim, vicepreşedinte al AKP, urma să rostească un discurs la Zurich, dar organizatorii au trebuit să schimbe locul mitingului ca urmare a unei interdicţii din partea autorităţilor locale. Uniunea Democraţilor Turci Europeni (UETD) a anunţat ulterior că mitingul se va desfăşura la Spreitenbach, în cantonul Aargau, dar poliţia locală a decis să interzică acţiunea electorală.

Mai multe mitinguri europene prevăzute de AKP înaintea referendumului din 16 aprilie cu privire la reforma constituţională din Turcia, prin care se vor spori puterile preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, au fost deja interzise, în special în Germania şi Austria. Şeful diplomaţiei turce urmează să prezideze duminică un miting electoral la Zurich. Autorităţile cantonale au cerut guvernului federal elveţian să interzică această vizită, dar Berna a spus că nu există 'ameninţări de securitate care să poată justifica restricţii pentru libertatea de exprimare', conform Agerpres. Totuşi, hotelul Hilton din Zurich, locul unde ar fi trebuit să se desfăşoare reuniunea, a anulat evenimentul din cauza unor 'probleme de securitate'. Deocamdată nu a fost anunţat un alt loc care să găzduiască evenimentul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.