Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţia turcă a dezmembrat o vastă reţea de trafic de imigranţi spre Occident, inclusiv via România

ABC
imigranti

Departamentul pentru combaterea traficului de persoane al poliţiei din Istanbul a dezmembrat o vastă reţea care opera în mai multe state europene şi facilita ajungerea imigranţilor turci şi de alte naţionalităţi, dar şi a delincvenţilor în ţările Europei occidentale. Operaţiunea s-a desfăşurat în parteneriat cu departamentele similare din 13 ţări, între care şi România, informează luni cotidianul Hurriyet Daily News.

Operaţiunea a fost lansată după ce, primăvara lui 2016, poliţia turcă a fost informată în legătură cu un trafic implicând atât cetăţeni turci, îndeosebi din regiunile de sud-est ale ţării, cât şi străini. Ulterior s-a stabilit că între persoanele traficate făceau parte şi militanţi din PKK (Partidul muncitorilor din Kurdistan, ilegal, considerat organizaţie teroristă). Poliţia a făcut schimb de informaţii cu serviciile de spionaj şi antiteroriste, iar după tentativa eşuată de puci din iulie 2016 a primit noi denunţuri în sensul că gruparea de traficanţi ajuta şi adepţi ai reţelei clericului Fethullah Gulen, exilat în SUA şi acuzat că s-a aflat în spatele acţiunilor din 15 iulie anul trecut.

"Tarifele" percepute de reţea cetăţenilor turci şi străin variau între 3000 şi 5000 de euro. Potrivit poliţiei, imigranţii erau trimişi iniţial la Istanbul, apoi în Kosovo şi Albania, unde nu este nevoie de viză pentru cei veniţi din Turcia, de unde erau trimişi în Muntenegru, Bosnia, Serbia şi Croaţia, înainte de a ajunge în ţări occidentale, conform Agerpres.

După ce a aflat detaliile privind ruta traficanţilor, poliţia turcă a contactat forţele de securitate din Bulgaria, România, Serbia, Kosovo, Albania, Muntenegru, Bosnia, Croaţia, Slovenia, Ungaria, Austria, Germania şi Italia. Ancheta comună a stabilit că traficanţii foloseau mai multe metode pentru transferul imigranţilor, una dintre ele fiind de a le obţine vize Schengen în Turcia, pentru a-i transfera apoi în România şi Bulgaria, înainte de a-şi continua drumul către alte state.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.