Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dragi politicieni, ce Românie sărbătoriți azi?

România noastră, cea pe care o iubim aproape necondiționat, știm care e. E România sufocată de 26 de ani în care marea majoritate dintre voi v-ați bătut joc de ea. Ați ascuns-o între scările blocului și ați siluit-o pe rând, fiecare.

Ați furat tot ce avea la ea și tot v-ați mai întors să vedeți dacă nu a rămas ceva pe undeva. E România de care vă aduceți aminte doar în campaniile electorale și atunci doar ca să o mințiți că nu o să îi mai faceți rău. Și că o să fie bine. Niciodată nu se întâmplă să fie așa.

Azi este ziua României. Face 98 de ani, draga de ea. E tânără, pentru o națiune. Se tot uită cu drag la noi și ne așteaptă să facem ceva cu ea. Pentru ea. Dar mai ales pentru noi.

Căci România suntem noi. Și parcă e tristă imaginea pe care o oferim în acest moment. De țară dezbinată, de țară plină de frustrări, cu oameni care în loc să încerce să construiască, dărâmă de zor.

Și parcă e atât de trist. România noastră e o țară binecuvântată. O țară căreia Dumnezeu i-a dăruit chiar tot ce își putea dori. Numai de oameni care să o îngrijească, să o ocrotească, să o facă să înflorească avea nevoie. Și, dacă ne uităm în trecut, găsim astfel de exemple de oameni. Suntem la 1 decembrie, Unirea a fost posibilă și datorită unor oameni de stat de excepție, dedicați întru totul idealurilor neamului. Idealuri mărețe, nu găinării cotidiene.

Dragi politicieni, învățați, vă rugăm, că e vremea să luați în serios țara asta în fiecare zi. Că e timpul să o luați la pas, să îi descoperiți cu adevărat problemele. Să aduceți lumină în locuri în care, în 2016, nu luminează nici măcar un bec. Căci oamenii nu știu ce este acela curent electric. Că încă mai avem gospodării care nu au auzit de toaletă în casă.

Că facem zeci de ore să ajungem dintr-un capăt în altul al țării. Că nu putem vorbi cu adevărat de o țară acolo unde sistemul sanitar te ucide, iar sistemul de educație te lasă în voia sorții, fără să îți ofere cu adevărat o șansă.

Haideți să punem la punct lucrurile astea. Haideți să facem curățenie în țara noastră. Haideți să îi dăm României lumină, educație, sănătate, igienă și o clasă politică demnă. După care să nu mai alerge dubele DNA. Și vom putea apoi, din ce în ce mai mândri de noi, de ea, să ne-o sărbătorim cum se cuvine.

Nu doar cu gândul la un ciolan cu fasole.

La Mulți Ani, România !

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.