Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţiştii au aplicat bicicliştilor peste 3.000 de sancţiuni contravenţionale

www.digi24.ro
poliție, polițiști, circulație

Poliţiştii au aplicat bicicliştilor peste 3.000 de sancţiuni contravenţionale, dintre care peste 2.000 de avertismente, pentru abateri la legislaţia rutieră, în urma unei acţiuni desfăşurate în toată ţara, informează IGPR. 

Cele mai frecvente abateri constatate au fost pentru circulaţia pe drumurile publice, fără a purta îmbrăcăminte cu elemente fluorescent - reflectorizante, de la lăsarea serii până în zorii zilei sau atunci când vizibilitatea este redusă (531), şi pentru circulaţia pe drumurile publice a sub influenţa băuturilor alcoolice (168). 

Potrivit sursei citate, peste 2.000 de poliţişti au desfăşurat pe 24 mai activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie în care sunt implicaţi biciclişti.

Ce se ascunde în spatele rupturii SUA-Germania. România, prinsă la mijloc


Activităţile fac parte dintr-un plan conform căruia, în perioada 22 - 28 mai, poliţiştii rutieri acţionează, în fiecare zi, pentru combaterea fiecărei cauze a accidentelor rutiere. Astfel, 3.109 de sancţiuni au fost aplicate bicicliştilor, dintre care 2.067 de avertismente. 

În urma acţiunii dedicate bicicliştilor, poliţiştii au aplicat în total 6.817 sancţiuni contravenţionale, atât conducătorilor auto, dar şi bicicliştilor.

Scandalul din MAI a EXPLODAT: Oamenii lui Carmen Dan au EXTINS ancheta


Poliţia Română recomandă celor care circulă pe drumurile publice cu bicicleta să aibă vârsta minimă de 14 ani, să cunoască regulile de circulaţie şi să fie echipat corespunzător. 

Bicicletele care circulă pe drumurile publice trebuie să fie prevăzute cu dispozitiv de frânare eficace, cu un sistem adecvat, funcţional, de direcţie şi cu sistem de avertizare sonoră. 

De asemenea, bicicleta trebuie să fie echipată, pe timp de noapte sau când vizibilitatea este redusă, în faţă, cu lumină de culoare albă sau galbenă, iar în spate cu lumină de culoare roşie şi cu cel puţin un dispozitiv fluorescent-reflectorizant, vizibil, de aceeaşi culoare. Totodată, trebuie echipată cu elemente sau dispozitive fluorescent-reflectorizante, amplasate pe roţi, care, în mişcare, formează un cerc continuu. 

Copilul în vârstă de până la 7 ani poate fi transportat pe bicicletă de un adult, numai dacă vehiculul este prevăzut din construcţie cu un suport special sau dacă are montat un dispozitiv omologat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.