Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţiştii germani caută doi complici ai atacatorului din Dortmund

AFP
 Dortmund

Poliţia germană caută doi posibili complici ai bărbatului de 28 de ani reţinut vineri dimineaţa în legătură cu atacul comis săptămâna trecută împotriva unui autocar în care se afla echipa clubului de fotbal Borussia Dortmund, potrivit ziarului Bild, relatează vineri Reuters, potrivit agerpres.

Cei doi posibili complici sunt suspectaţi că ar fi închiriat un vehicul care a fost folosit pentru a transporta explozibili la Dortmund unde a avut loc atacul asupra autocarului, menţionează ziarul citat.

Washingtonul S-A SĂTURAT de WikiLeaks. Arestarea lui Julian Assange este o PRIORITATE - VIDEO

Potrivit procurorilor, bărbatul suspectat de detonarea a trei bombe ce au vizat autocarul spera să obţină o scădere a preţului acţiunilor clubului de fotbal la bursă în urma atacului şi apoi un profit în urma unei investiţii.

Procurorul şef federal a declarat că bărbatul, cu dublă cetăţenie rusă şi germană, identificat ca fiind Serghei V., deţinea acţiuni la bursa Borussia Dortmund înainte de atac.

Suspectul cumpărase 15.000 de acţiuni sau contracte având dreptul să vândă acţiuni ale echipei Borussia Dortmund la un preţ prestabilit, în ziua atacului. El a folosit un credit de consum pe care îl făcuse cu o săptămână înainte.

'Dacă preţul acţiunilor clubului Borussia Dortmund ar fi scăzut masiv, profitul ar fi fost de câteva ori mai mare faţă de investiţia iniţială', a explicat procuratura.

Cine este 'Belgianul', atacatorul de pe Champs-Elysées. Primele IMAGINI cu schimbul de focuri

Poliţia l-a reţinut pe suspect în oraşul Tuebingen, landul german Baden Wuerttemberg (sud-vest). El este acuzat de tentativă de omor, vătămare corporală gravă şi provocarea unei explozii.

În martie, suspectul a închiriat o cameră pentru intervalul 9-13 aprilie în acelaşi hotel în care erau cazaţi şi jucătorii echipei Dortmund pentru meciul cu AS Monaco.

La 11 aprilie, autocarul cu jucătorii echipei Borussia Dortmund se îndrepta spre stadion pentru un meci din Champions League cu AS Monaco în momentul producerii a trei explozii, care l-au rănit pe fundaşul spaniol Marc Bartra şi au dus la amânarea cu o zi a partidei.

ATAC armat în sediul FSB. Două persoane au murit, iar alta este rănită - VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.