Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţiştii turci au arestat 44 de suspecţi de terorism

jang
turcia, arest

Poliţia turcă a arestat, în cadrul unor operaţiuni antiteroriste, 44 de suspecţi, inclusiv persoane care au plănuit două atacuri sinucigaşe cu bombă în Istanbul anul trecut, a anunţat joi guvernatorul regiunii, informează agenţia de presă Reuters, conform agerpres.

Două bombe - una plasată într-o maşină şi alta prinsă de atacatorul ucigaş - au explodat în afara stadionului clubului de fotbal Besiktas, în centrul Istanbulului, la 10 decembrie 2016, ucigând 44 de oameni şi rănind 155.

ALERTĂ teroristă în cantonamentul lui Real Madrid din SUA. UCLA a fost evacuată - VIDEO

'Unul dintre suspecţii reţinuţi în timpul operaţiunii a desfăşurat activităţi de recunoaştere înainte de atacul din decembrie 2016 şi a sărit din maşină cu puţin timp înainte înainte ca bomba să fie detonată', a declarat guvernatorul Istanbulului, Vasip Sahin.

Celălalt suspect arestat a fost identificat ca fiind organizatorul atacului din iulie 2016 împotriva unui autobuz al poliţiei, în care cel puţin 11 persoane au fost ucise, inclusiv civili şi ofiţeri de poliţie, iar 36 de persoane au fost rănite.

Şoimii Libertăţii din Kurdistan (TAK), grupare disidentă din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), a revendicat ambele atacuri.

PKK, considerată organizaţie teroristă de Turcia, UE şi SUA, conduce de trei decenii o mişcare de insurgenţă în Turcia, în timpul căreia mai mult de 40.000 de persoane şi-au pierdut viaţa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.