Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţiştii turci au arestat zeci de susţinători ai lui Fethullah Gulen

Poliţia turcă a arestat joi zeci de persoane pe cuprinsul ţării, în cadrul unei operaţiuni împotriva Organizaţiei Teroriste Fethullah (FETO), în timp ce Ankara i-a cerut noului ministru al justiţiei din SUA, Jeff Session, să-l extrădeze pe clericul Fethullah Gulen, considerat principalul suspect în orchestrarea tentativei de puci eşuate din iulie 2016, a relatat agenţia de presă Anadolu, conform agerpres.

Potrivit media turce, poliţia a reţinut până în prezent 40 de persoane după ce Biroul Procurorului şef din provincia Konya (centru) a emis mandate de arestare în cazul a cel puţin 100 de suspecţi, potrivit unei surse, care a precizat că acţiunile de căutare a persoanelor care nu au fost încă găsite continuă.

Citeşte şi: După ce a fost condamnat la 9 ani de înDupă ce a fost condamnat la 9 ani de închisoare, fostul premier face plângere la CEDO

Suspecţii sunt acuzaţi de apartenenţă la o organizaţie teroristă armată, de gestionare a unei organizaţii armate teroriste şi de finanţare a terorismului.

FETO, condusă de Gulen, aflat în SUA, este acuzat de orchestrarea puciului din 2016, soldat cu 248 de morţi şi circa 2.200 de răniţi.

Pe de altă parte, Ankara i-a cerut joi noului ministru american al justiţiei să-l extrădeze pe Gulen.

În opinia ministrului turc al justiţiei, Bekir Bozdag, predarea lui Gulen de către Washington ''va contribui mult la dezvoltarea relaţiilor dintre cele două ţări''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.