Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Polonia, atac dur la adresa Franţei şi Germaniei: Ce le reproşează

Polonia

Premierul polonez Beata Szydlo a declarat luni că 'duetul franco-german' nu mai are un rol decisiv de jucat în reformele care trebuie luate în Uniunea Europeană după Brexit, transmite AFP. "Nu cred că duetul franco-german poate face ceva nou pentru Uniunea Europeană", a declarat ea la postul public de ştiri TVP Info.

"Franţa şi Germania spun: Să aprofundăm integrarea UE. Iar noi spunem: Nu, nu putem continua pe această cale. Acea UE nu mai există. Britanicii au respins această viziune privind UE la referendum", a subliniat Beata Szydlo. "Da, Uniunea Europeană trebuie să se schimbe, ea are nevoie de un nou tratat, aşa că vom propune schimbări (...) Este nevoie de noi feţe, de o nouă viziune, de o nouă concepţie", a adăugat ea, reluând ideea unui nou tratat lansată de Jaroslaw Kaczynski, liderul partidului Dreptate şi Justiţie (PiS), aflat la putere în Polonia. "Ne aflăm într-o situaţie în care trebuie să reconstruim UE şi să dăm forţă Europei. Dacă statele membre lasă UE să se destrame, de acest lucru se va bucura doar (preşedintele rus) Vladimir Putin", a declarat Beata Szydlo. Printre 'propunerile radicale' pe care Polonia ar urma să le prezinte marţi la summitul european este şi cea conform căreia rolul principal în UE ar trebui să revină Consiliului European. "Rolul principal şi predominant ar trebui asumat în acest moment chiar de Consiliul European, şi nu de Comisia Europeană", a declarat şeful diplomaţiei poloneze Witold Waszczykowski după o întâlnire cu nouă responsabili europeni ai afacerilor externe, care a avut loc la Varşovia.

Ministrul britanic al afacerilor europene David Lidington a participat la această întâlnire la iniţiativa Poloniei, precum şi miniştri sau responsabili de rang înalt din Ungaria, România, Spania, Slovenia, Grecia, Slovacia, Austria şi Bulgaria, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.