Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Polonia dezminte discuțiile cu Putin pe tema împărțirii Ucrainei

Donald Tusk

Nu au existat propuneri de împărțire a Ucrainei în timpul întrevederilor mele cu președintele rus Vladimir Putin, a declarat vineri fostul premier polonez Donald Tusk, comentând pe marginea interviului oferit de fostul șef al diplomației poloneze Radoslaw Sikorski publicației americane Politico, informează agenția de presă Tass.

'În timpul niciuneia dintre întrevederile mele cu președintele Putin nu au existat niciun fel de propuneri (în acest sens)', a spus Tusk, într-un interviu acordat unui post de radio din Polonia.
Potrivit politicianului, în anul 2008 menționat de Sikorski nici măcar nu a existat o întrevedere a sa cu Putin, 'au fost doar discuții în cerc restrâns care nu se refereau la Ucraina'.
'Toată această poveste demonstrează că memoria îl poate înșela pe om', a subliniat Donald Tusk, constatând că în prezent acest caz poate fi considerat deja închis.
Într-un interviu acordat publicației americane Politico, Sikorski a declarat că în 2008 președintele Vladimir Putin i-ar fi sugerat lui Donald Tusk o posibilă împărțire a Ucrainei între Rusia și Polonia. Ulterior, Sikorski a declarat că o parte din declarațiile sale au fost interpretate greșit.
La rândul său, Dmitri Peskov, secretarul de presă al președintelui rus, a calificat articolul apărut în presa americană drept 'balivernă'. 'În primul rând, nu cunoaștem foarte bine 'creația' acestei publicații. În general, însă, această informație pare a fi 'balivernă'', a declarat Peskov pentru Gazeta.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.