Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Polonia, în scandal cu Rusia: Se ceartă din cauza NATO

nato soldati

Ministrul polonez de externe, Witold Waszczyksowski, a declarat miercuri că Rusia 'încă nu înţelege ce este NATO', el anticipând astfel opoziţia Moscovei faţă de aşteptata decizie a Alianţei de a-şi consolida prezenţa militară în Europa de Est, consemnează agenţia EFE.

NATO este 'o alianţă care nu are are nicio doctrină ofensivă, ci doar una defensivă pentru un ansamblu de ţări cu structuri democratice şi valori comune', a spus oficialul polonez înaintea reuniunii miniştrilor apărării ai statelor membre NATO. La această întâlnire ar urma să se convină asupra consolidării prezenţei militare a Alianţei în statele din flancul estic, inclusiv în Polonia. Guvernul de la Varşovia şi cele trei state baltice (Lituania, Letonia şi Estonia) care se tem de ameninţările Rusiei cer insistent amplasarea de unităţi militare permanente ale NATO în flancul estic al Alianţei. Dar unii responsabili occidentali au respins această solicitare, motivând că astfel s-ar încălca Actul Fondator Rusia-NATO.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a evocat marţi posibilitatea ca la această reuniune a miniştrilor apărării să se ajungă la un acord privind consolidarea prezenţei militare a Alianţei în Europa de Est. Şeful diplomaţiei poloneze a aprecia drept pozitiv acest pas, dar a fost totuşi precaut, adăugând că astfel de intenţii trebuie 'să se materializeze în fapte concrete', anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.