Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Polonia se pregătește de război: De teama unei anexări ca cea a Crimeii, a început recrutarea

razboi

Armata poloneză a început vineri recrutarea de personal pentru forţa militară inspirată din modelul Gărzii Naţionale a SUA, pe care Polonia doreşte să o creeze pentru a fi pregătită în eventualitatea unui război hibrid de genul celui observat în timpul anexării Crimeii de către Rusia, relatează agenţia EFE.

Primii 200 de candidaţi s-au prezentat la o bază militară din oraşul Breslavia, în sud-estul ţării, unde au fost supuşi probelor psihologice, medicale şi fizice, precum şi unui examen de limba engleză şi de cunoştinţe generale.

Citește și: Dedesubturile numirii Madalinei Puscalau in functia de purtator de cuvant la Cotroceni! Fosta prezentatoare tv a ajuns la Klaus Iohannis prin…

Teste similare se vor desfăşura săptămânile următoare în cazărmi din toată ţara pentru recrutarea celor 35.000 de membri care vor constitui efectivele acestei forţe de voluntari.

Denumită Brigada de Apărare Teritorială, această unitate va trebui să intervină în eventualitatea unui război hibrid, urmând să fie pregătită pentru scenariul ipotetic în care Rusia ar încerca să ia sub control o parte a teritoriului polonez prin infiltrarea unor forţe subversive, manipulare a opiniei publice ori sabotaje.

Citește și: Care sunt cele 3 variante de ministru de interne

Fiecare dintre cele 16 provincii ale Poloniei vor dispune de o forţă de dimensiunea unei brigăzi, iar Mazovia, regiunea cea mai mare şi cea mai populată, unde se află şi Varşovia, va avea două unităţi de acest fel.

Ministerul Apărării doreşte ca desfăşurarea acestei forţe defensive să fie prioritară în provinciile orientale, considerate cele mai expuse în faţa Rusiei.

Voluntarii vor primi lunar o soldă simbolică, de circa 100 de euro lunar, urmând să fie mobilizaţi la nevoie, scrie agerpres.ro.

Citește și: Chiar în orașul lui Klaus Iohannis, cu mulți oameni lângă el: Un taximetrist se masturbează în mașină / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.