Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ponta a luat în vizor o publicație: Cere anchetă în Parlament

ponta obraz

Victor Ponta anunță că va solicita o anchetă în comisiile din Parlament cu privire la știrea despre mutarea armelor nucleare din Turcia în România, publicată de Euractiv. Fostul premier consideră că acest caz este mai grav decât cel al așa-zișilor traficanți de arme din reportajul Sky News.

Într-un comentariu pe marginea unui articol scris de Ion Cristoiu, Ponta afirmă că jurnaliștii Euractiv au servit interesele rusești când au scris despre presupusul transfer al armelor nucleare în România, lucru infirmat de analiști și de oficiali.

Vezi și: Un nou CUTREMUR politic se anunță în Europa. Măsură fără precedent

„Dl. Cristoiu se intreaba, pe buna dreptate, unde a disparut Dl. Iohannis - cred ca poate sa ii intrebe pe cei de la EURACTIV (care ma urmareau pe mine si familia mea prin toate vacantele)!

Dar ceva mult mai grav decat disparitia Dlui. Iohannis se intampla - nu mai aflam nimic despre Marea Operatiune de Dezinformare si afectare a sigurantei nationale lansata acum o saptamana de EURACTIV sub tema "mutatea armelor nucleare americane din Turcia in Romania"!

As vrea sa stiu, ca deputat si cetatean, ce au intreprins institutiile statului fata de aceasta situatie extrem de periculoasa pentru viata fiecarui roman - care ne transforma in tinta sau camp de manevra pentru Rusia!

La o saptamana dupa lansarea acelei dezinformari lucrurile sunt extrem de clare:

1 - Singurii care au preluat cu "seriozitate" marea stire au fost cei de la siteuri si agentii de stiri din Rusia;

http://m.sputniknews.com/…/us-nuclear-weapons-turke-romania…

2 - Specialistii si analistii occidentali au explicat foarte clar de ce o asemenea poveste nu poate fi adevarata (din motive politice, strategice, dar si tehnice);

http://m.adevarul.ro/…/analizA-george-friedman-s…/index.html

3 - Vicepresedintele SUA Joe Biden, aflat in vizita oficiala in Turcia, a inlaturat si ultimele speculatii pe aceasta tema, confirmand punctul de vedere al MAE si MApN din Romania”, scrie Ponta pe Facebook.

Vezi și: Migrația parlamentară ia amploare: Încă un parlamentar îi spune ADIO lui Băsescu

Fostul premier lansează un atac și la Iohannis, Cioloș, SRI și SIE, pentru lipsa de reacție la acest caz. În acest context Ponta anunță și ancheta parlamentară.

„Este acum evident ca Operatiunea de Dezinformare a folosit doar Rusiei si afecteaza serios siguranta nationala a Romaniei! Si totusi:

- De la Presedinte sau Prim-Ministru nu am primit nicio pozitie (probabil fiind in vacanta sau avand alte preocupari mai importante - care or fi alea?);

- De la SRI sau SIE nu cunosc daca s-a emis vreo analiza, desi e vorba de siguranta nationala;

- CSAT nu are loc in absenta Presedintelui;

- De la procurorii care au actionat atat de rapid arestandu-i pe cei care au facut farsa cu 5 arme de vanatoare vandute la "teroristi" nimic inca - desi acum e vorbe de arme nucleare.

Eu voi cere Comisiilor de specialitate din Parlament sa faca o ancheta pe aceasta tema atat de importanta - dupa 1 Septembrie, cand revin in activitate.

Dar incerc sa inteleg ce sta in spatele acestei musamalizari si cine ii finanteaza si protejeaza pe EURACTIV - deja prea multe lucruri se intampla prin spatele opiniei publice si prea multe "jocuri" pe spinarea noastra doar pentru ca liderii nostri se multumesc sa fie doar "pioni" pe harta Europei!”, mai spune Victor Ponta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.