Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ponta acuză o "frație" contra ANAF

anaf

Eventuale abuzuri ale Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) în combaterea evaziunii fiscale vor fi sanctionate, a declarat liderul PSD, premierul Victor Ponta, apreciind însa în acelasi timp ca exista o "fratie a evazionistilor fiscali" care ar critica ANAF.

Întrebat de presa, la finalul sedintei Biroului Permanent National al PSD, daca este normal ca ANAF sa închida firme pentru 3,5 lei, Ponta a raspuns ca, daca exista abuzuri facute de ANAF, acestea vor fi sanctionate.

"Daca exista abuzuri facute de catre cei de la ANAF, cu siguranta aceste abuzuri vor fi sanctionate, dar, în acelasi timp, vad ca exista o fratie a evazionistilor fiscali. Avem companii, si în media, care datoreaza bugetului de stat peste 100 milioane lei si, evident, ei atunci se lupta cu ANAF sa nu plateasca taxe si impozite. Cred ca ar fi corect ca cei care critica, în primul si în primul rând, sa îsi plateasca ei taxele si impozitele, pentru ca altfel, când nu platesti nicio taxa si niciun impozit, e asa usor sa critici. De la mic la mare, toata lumea trebuie sa respecte legea", a spus Ponta, potrivit Mediafax.

Vineri, Ponta afirma ca inspectorii Directiei Antifrauda trebuie sa aplice politica de combatere a evaziunii fiscale cu duritate, dar în limita legii si a bunului-simt, fara excese.

Mesajul a fost transmis dupa ce, în ultimele zile, în presa au fost relatate cazuri în care inspectorii Directiei Antifrauda a ANAF au închis numeroase magazine si localuri inclusiv pentru sume derizorii provenite din "bacsis" sau sume nefacturate de 1-5 lei, patronii unitatilor acuzând inspectorii ANAF de exces de zel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.