Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ponta, ACUZAŢII GRAVE la adresa Guvernului Cioloş: Tun de miliarde de euro

inquamphotos.com / Octav Ganea
victor ponta psd program

Fostul premier, Victor Ponta, a vorbit la DCNews Live despre transportoarele şi corvetele pe care România le cumpără, direct, prin Hotărâre de Guvern, din Germania şi Olanda.

„Dacă eu, Ponta, prim-ministru, semnam să cumpăr patru corvete cu un miliard șase sute de milioane de euro, când am ofertă pe masă oficială cu 950 de milioane și produsă la Constanța. Identice, dar identice, știți cum, corvetele NATO nu sunt de șapte feluri. Deci dacă eu dădeam 1,6 miliarde unei firme olandeze, în loc să cumpăr cu 950 de milioane produse la Constanța, mă lega DNA-ul? Deci dl Cioloș face chestiile astea și pleacă la Bruxelles. În decembrie, o să fie la Bruxelles, o să vedeți”, a spus Victor Ponta.

Dezvăluiri PICANTE: Cum i-a dat 'Pinalti' lui Blaga 700.000 de euro în sediul PDL

Fostul premier a continuat: „Știți ce se întâmplă cu cheltuielile militare? Noi șase ani nu mai facem cheltuieli militare. Deocamdată, Armata Română are o singură facilitate modernă: cele 12 F-16 pe care le-a cumpărat ăsta, Ponta, prietenul lui Putin, Erdogan. Noi altceva modern nu avem, decât cele 12 avioane F-16. Noi am stabilit în primul CSAT cu Klaus Iohannis, la propunerea Guvernului, că prioritatea României este să cumpere încă 12, pentru că așa scrie în obligația NATO, 24 de avioane. Am plecat de la guvernare, nu mai cumpărăm de la Trump niciun avion, în schimb cumpărăm patru nave olandeze și niște transportoare blindate din Germania. Suntem în secolul XXI, mai bine cumpăram ARO, ca să vă spun sincer, dacă nu ai elicopter, nu ai cu ce să-i aperi, să moară oamenii înăuntru. În Afganistan, când i-am trimis cu transportoarele noastre, au murit soldații români. Un contract e de 1,6 miliarde pentru corvete, celălalt e de 2,4 miliarde pentru transportoare. Domnul Cioloș a vrut Olanda, domnul Iohannis Germania. Patru miliarde. România are pe an cheltuieli de investiții, din trei miliarde 20% maximum. Noi șase ani de acum încolo nu mai cumpărăm nimic pentru Armata Română, decât ce au vrut Cioloș și Iohannis. Pe noi în afară de americani nu ne ajută nimeni. De ce cumpărăm de la olandezi?”.

Mutare SURPRINZĂTOARE a Guvernului: Toate ministerele, la CONTROL

Victor Ponta a mai adăugat că ”Pentru F-16, ne-am dus în Parlamentul României și am supus la vot, pentru că trebuia să faci licitație. Dacă era dl Cioloș prim-ministru atunci, vă garantez că ar fi cumpărat avioane europene. Eu m-am dus în Parlament, care a discutat, a dezbătut și a votat legea. Ce vă vorbesc eu, corvete de la olandezi și transportoare de la nemți, sunt prin Hotărâre de Guvern, nu s-au dus în Parlament. Fără licitație. Direct.” a spus Victor Ponta. Fostul premier a adăugat: ”Este un tun incredibil”. ”La licitație, firma cealaltă din NATO a venit cu 950 de milioane, nu au cum s-o dea prin licitație”.

Întrebat dacă suspectează că e corupție, prostie, interes privat sau ce este, fostul premier a răspuns: ”Nu suspectez, sunt convins că pentru domnul Cioloș pe primul loc e ce e bine pentru Bruxelles și pe locul doi ce e bine pentru România”. Și cele 2,4 miliarde pentru transportoare sunt date tot prin Hotărâre de Guvern. Victor Ponta a amintit că din prima lună, Guvernul Cioloș a cumpărat rachete din Germania, tot direct, fără licitație. Fostul premier a mai spus că: ”România trebuie să fie una din țările fraiere care doar cumpără armament”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.