Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ponta, șanse mari să cadă în propria capcană

arhiva personala
Dan Barbu

De câteva săptămâni asistăm la un adevărat război politic, presărat cu acuzații, reproșuri, dezvăluiri din trecutul mai mult sau mai puțin apropiat, între Victor Ponta și Liviu Dragnea. Ponta este cel care a declanșat războiul, având cu siguranță și o strategie în spate. De principiu, atunci când pornești la un război, îl declanșezi cu scopul de a-l câștiga. În cazul de față, sunt șanse mari ca Victor Ponta să fie victima războiului declanșat chiar de el și să cadă chiar el în capcana întinsă lui Liviu Dragnea.

Nici până la această oră nu este foarte clar de la ce s-au luat Ponta și Dragnea, cu mențiunea importantă că fostul premier este cel care a aprins fitilul. S-au invocat motive ca modul în care a fost gestionată povestea cu Ordonanța 13 sau faptul că Guvernul Grindeanu nu are o strategie pentru a salva Complexul Energetic Oltenia. Cel mai recent motiv de ceartă între Ponta și Dragnea este povestea coabitării cu Traian Băsescu, mai exact, cine, cum, când și de ce a negociat cu dușmanul de la Cotroceni protocolul de coabitare. Este clar că sunt doar pretexte pentru a menține cald subiectul disputei dintre Ponta și Dragnea. Adevăratul motiv al disputei probabil nu îl vom ști niciodată, cel mult îl putem intui, dar nu este suficient pentru a ne lămuri.

Victor Ponta nu realizează ceva foarte important. Atacurile la adresa lui Dragnea, pe diverse teme, nu vor rămâne fără răspuns. Liviu Dragnea este mult prea hârșâit prin politică și nu îl va lăsa pe Ponta să câștige disputa, iar pentru asta va căuta aliați. Dragnea a avut și a menținut o colaborare foarte bună și corectă din punct de vedere politic cu fostul lider liberal, Crin Antonescu, care dacă va începe să vorbească despre Victor Ponta va fi deranj mare.

Încercarea lui Ponta de a destabiliza poziția politică a lui Dragnea, de a se afișa ca o alternativă la actuala conducere PSD, se poate întoarce împotriva sa. Cel mai negru scenariu pentru Ponta este ca, în urma acestor tensiuni, chiar el să fie văzut ca omul din interiorul partidului care încearcă să destabilizeze o coaliție ajunsă la putere în urma unui vot uriaș. Iar de aici și până la a spune că în spatele lui Ponta se află alte interese, sau că fostul premier PSD este chiar omul Sistemului care duce o bătălie dură cu actuala guvernare, nu este decât un pas!

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.