Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ponta anunţă numărul MAXIM de refugiaţi în România. Ce se va cere la schimb

refugiati

Victor Ponta anunţă că discuţiile interne despre primirea unor refugiaţi de către România sunt aproape de final. Premierul susţine că ţara nostră poate găzdui cel mult 1500 de refugiaţi, dar negocierile trebuie să cuprindă şi avantaje pentru România.

Vezi şi: Băsescu o atacă pe Merkel: 'În România nu pot fi strămutate populații străine'/ video

"Am vorbit iniţial cu preşedintele. Pe partea strict logistică, ministrul de Interne este cel cu care am discutat mai mult. Din punct de vedere regional, am făcut acest tur cu vecinii (discuţii cu premierii stalelor vecine - n.r.), după care, cu toate datele tehnice, logistice şi politice, o să prezint poziţia Guvernului în cadrul CSAT şi Romania va avea o poziţie consolidată. România trebuie să fie o ţară europeană şi să fie solidară. Solidaritate înseamnă drepturi şi obligaţii. Poate acum se constată ce nedreptate s-a făcut Româniai cu Schengen. Dacă suntem solidari la obligaţii, să fim solidari şi cu drepturile. Nu putem primi pe termen scurt mai mulţi refugiaţi decat avem capacitate. În acest moment, capacitatea României este de 1500 de locuri. Împreună cu toate ţările din regiune, trebuie să ne gândim ce facem să oprim cauza, nu efectul. Acum lucrăm la efect, dar dacă nu lucrăm la cauză nu rezolvăm nimic", a declarat Ponta.

Vezi şi: Veşti proaste pentru refugiaţi: Decizia luată de Austria

Premierul afirmă că termenul de condiţionare (refugiaţi contra schengen - n.r.) nu i se pare potrivit, "dar trebuie să fim egali la drepturi şi obligaţii".

Vezi şi: Mărturii controversate despre refugiați

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.